Vi kan desværre ikke holde helt så mange ’gratis’ fridage i 2021, som vi kunne i 2020. Flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden. Foråret byder dog stadig på gode åndehuller. Få et overblik over hvordan helligdage og fridagene falder i resten af 2021.

Store Bededag

Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 30. april, så du kan se frem til en forlænget weekend.

1. maj

I år ligger 1. maj på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, så får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj i år.

Kristi Himmelfartsdag

En af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2021 torsdag den 13. maj.

2. pinsedag

Der er nu noget rart ved at ugen først rigtig starter en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag og i 2021 bliver det mandag d. 24. maj.

Grundlovsdag

Grundlovsdag den 5. juni falder i 2021 på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i år.

Jul og nytår

Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. Desværre står julen i år i arbejdsgiverens tegn. De tre helligdage ligger desværre alle i weekenden.

Fredag d. 24. december (juleaftensdag, fridag i langt de fleste overenskomster )

Lørdag d. 25. december (1. juledag, helligdag)

Søndag d. 26. december (2. juledag, helligdag)

Fredag d. 31. december (nytårsaftensdag, fridag i langt de fleste overenskomster)

Lørdag d. 1. januar (nytårsdag, helligdag)

... weekenderne er der stadig

Der skal altså sættes godt med feriedage af i 2021, hvis du vil have lang juleferie.

Udover de ovennævnte fridage, er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 51 af i 2021. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger. Og så har overenskomsterne jo også sikret dig og kollegerne en 6. ferieuge.