Vanessa

Selv om jobbet som smitteopsporer ikke på forhånd var ”drømmejobbet”, er Vanessa Yigit rigtig glad for jobbet.

 

Da 23-arige Vanessa Yigit i sommeren 2020 var færdig som kontorelev, var det med gode udtalelser fra den anerkendte cementvirksomhed FLSmidth og masser af gåpåmod.

Interessante stillinger var der mange af. Men selv om Vanessa Yigit knoklede med LinkedIn-lingo og målrettede ansøgninger, blev det ved pæne ord i skriftlige afslag.

- Jeg har aldrig været ledig før, så det var en helt ny verden med jobcenter, a-kasse, samtaler osv. Samtidig var det helt vildt frustrerende at have den her nysgerrighed og sidde med al min nye viden, jeg havde opbygget gennem to år, og så ikke få lov at bidrage med den, siger hun.

Fra august 2020 til januar 2021 søgte Vanessa Yigit 132 stillinger. Alene i januar søgte hun 84 stillinger, fordi hun havde sat som nytårsforsæt, at hun som minimum ville komme til samtale. Hun fortæller, at det var tydeligt at mærke, at virksomhederne var mere forsigtige; de var meget selektive og havde høje krav til de potentielle kandidater, ligesom der var ekstra mange ansøgere til stillingerne.

- Jeg har fået mange afslag på, at jeg ikke har nok erfaring. Men jeg er jo nyuddannet, og derfor er det også noget andet, jeg kan tilbyde. Ud over viden har jeg en nysgerrighed, lyst og ivrighed at komme med, samtidig med at virksomhederne jo også kan være med til at forme mig på en anden måde end en, der har allerede har været på arbejdsmarkedet i 20 år, siger hun.

LÆS OGSÅ: 70 HK’ERE ANSAT SOM SMITTEOPSPORER VIA HK JOBBØRS

ENDELIG MED TIL AT SKABE VÆRDI

Vanessa Yigit havde sat sig en personlig deadline på 6 måneder. Hvis ikke hun havde fundet job, var det tid til nye og større forandringer. Som kontorelev i FLSmidth havde hun stiftet bekendtskab med juridiske problemstillinger, og det var et område, der fængede hende. Hendes plan var derfor at søge ind på jura på kvote 2 i Aarhus med frist i marts. Uanset at det var utrygt at skulle forlade København, hvor hun er født og opvokset, var det her, hun havde størst chance for at komme ind. Men inden hun nåede så langt, modtog hun i slutningen af januar en mail fra HK Jobbørs med et stillingsopslag som smitteopsporer i ATP.

På tre dage modtog ATP flere tusinde ansøgninger og heriblandt altså Vanessa Yigits. Kort efter fik hun at vide, at hun var én af de 700, der havde fået jobbet.

- Det var stort at være en af dem, der blev valgt. Jeg gik fra at være ledig og al den usikkerhed, der følger med, til at føle mig som noget særligt, siger hun.

Selv om jobbet som smitteopsporer ikke på forhånd var ”drømmejobbet”, er Vanessa Yigit rigtig glad for jobbet. En grundig introduktion og oplæring i systemerne har klædt hende godt på til at bryde smittekæder, og hun har fået alt det nødvendige it-udstyr hjem i sin lejlighed i København. I jobbet kan hun blandt andet bruge sine tekniske kompetencer, erfaring med sagsbehandling og kommunikation i øjenhøjde fra sin elevtid i FLSmidth. Kontorfællesskabet og de mange afbrydelser, der følger med det, er hun glad for at slippe for på hjemmekontoret, men hun savner at tale med sine kolleger.

- Vi er heldigvis gode til at ringe sammen, når vi har pauser - og så kan jeg også altid ringe til min leder, hvis jeg har brug for sparring.

MEGET NY LÆRING

I de måneder hun nu har været i jobbet, har hun på egen krop erfaret, hvad det vil sige at være omstillingsparat, lært, hvordan et beredskab fungerer, og i sin kontakt med smittede og nære kontakter, er hun blevet betydelig bedre til at kommunikere selvstændigt og har lært at levere en sublim service og rådgivning over telefon. Derudover har hjemmearbejdet lært hende selvstændigt at skabe overblik og planlægge dagens aktiviteter.

Siden Vanessa Yigit har sagt ja til jobbet i ATP, er hun efterfølgende blevet tilbudt flere af de jobs, hun tidligere har søgt, ligesom hun er blevet kontaktet af flere rekrutteringsfolk på LinkedIn. Selv hvis det bliver overvældende med de mange fristelser, har hun dog ingen planer om at træde ud af sin kontrakt før tid.

- Der er allerede tale om, at min kontrakt måske kan blive forlænget. Det vil jeg helt sikkert sige ja til. Jeg håber, at der på sigt åbner sig flere karrieremuligheder, nu hvor jeg har fået en fod indenfor hos ATP, siger Vanessa Yigit.

Det, der fylder lige nu, er dog først og fremmest stolthed over at være med til at løfte en vigtig samfundsopgave.

- Som en kollega sagde en af de første dage: Vi er med til at skabe historie - det kan man godt prale af.

LÆS OGSÅ: UANSET OM DU ER I JOB ELLER LEDIG, KAN DU SOM MEDLEM GØRE BRUG AF HK JOBBØRS