Vanessa

Vanessa Yigit er en af de HK’ere, som har fået job som smitteopsporer via HK Jobbørs.

Da antallet af covid-19-smittede steg voldsomt i december 2020, oprustede Sundheds- og Ældreministeriet indsatsen med smitteopsporing. ATP blev udset til at hjælpe med opgaven og indledte i den forbindelse en dialog med HK Jobbørs. På tværs af afdelinger gik de i starten af 2021 straks i gang med screeningen af mulige kandidater til de omkring 700 stillinger, der skulle besættes.

- Rigtig mange af HK’s medlemmer har erfaring med kundekontakt og at skrive notater for bare at nævne et par af de mange kompetencer, så det var en oplagt jobmulighed for de ledige, der var klar til at springe til her-og-nu og løfte en vigtig samfundsopgave, siger Tina Bujakewitz, der er konsulent i HK A-kasse.

HK Jobbørs’ mange jobkonsulenter tog kontakt til over 5.000 ledige og opsagte medlemmer, der havde deres CV i HK Jobbørs database, og fortalte om jobmuligheden i ATP.

Det var på forhånd aftalt, at hvis de i deres ansøgning skrev, at de havde søgt jobbet på opfordring fra HK Jobbørs, så kunne HK stå inde for, at de var kvalificerede til stillingen, siger Tina Bujakewitz.

LÆS OGSÅ: VANESSA YIGIT HÅBER, AT JOBBET SOM SMITTEOPSPORER FØRER MERE MED SIG 

Jobopslaget fra ATP endte med kun at være åbent i 3 dage, hvor ATP modtog flere end 9.000 ansøgninger. Blandt de 700, der endte med at blive ansat, er 70 fra HK Jobbørs.

- HK’ere er rigtig gode til at hjælpe andre HK’ere i arbejde, og ATP er i forvejen en stor HK-arbejdsplads, så det er et rigtig godt sted at komme ind og få opbygget nogle gode relationer, siger Tina Bujakewitz.

HK har samtidig sikret, at de 700 nye ansatte er overenskomstdækket, så de blandt andet kan arbejde hjemmefra for at undgå smitte og får løn under sygdom.

LÆS OGSÅ: OVERENSKOMST SIKRER VIKARANSATTE I ATP 

 

Fakta om HK JOBBØRS

HK Jobbørs hjælper hvert år ca. 1.000 medlemmer i arbejde ved at matche kvalificerede kandidater med virksomheders behov for nye medarbejdere.
Uanset om du er i job eller ledig, kan du som medlem gøre brug af HK Jobbørs. Du kan læse mere og tilføje dit CV på www.hk.dk/karriere/jobboers.