- Vi får alt for få ansøgere, når vi slår elevpladser op, og jeg kan ikke forstå det, siger tandklinikassistent Annette Jensen fra Tandplejen i Randers Kommune. Nu beder hun andre HK’ere om hjælp med at sprede budskabet om de mange muligheder ved at blive tandklinikassistent.

Annette Jensen

Annette Jensen, tandklinikassistent ved Tandplejen i Randers Kommune

Mange ledige jobs på vej

Ifølge Annette Jensen er der mange kollegaer i den kommunale tandpleje, der snart står over for pension, og der vil derfor være brug for mange nye til at udfylde pladserne. Annette Jensen har selv været 42 år i den kommunale tandpleje og seks år i privat praksis. 

- Vi vil så gerne have nogle nye unge ind som elever, fordi de bliver så dygtige, at langt de fleste bliver ansat bagefter deres uddannelse. Der er så mange muligheder i den kommunale tandpleje. Vi behandler børn fra 10 måneder til 18 år, og vi har også voksentandpleje, specialtandpleje, socialtandpleje, kirurgi, endodonti og ortodonti. Man har mange spændende, selvstændige arbejdsopgaver som klinikassistent - fx småbørnsundersøgelser, fortæller Annette Jensen.

Stor selvstændighed

I elevtiden prøver eleverne alle specialer, og inden de er uddannede, laver de forskellige projekter, fx et undervisningsprojekt til en børnehave eller skoleklasse, en brochure eller en film om forebyggelse, og eleverne er meget begejstrede for det.

Udviklende at have elever

For Annette Jensen og hendes kollegaer er det en gave at have elever. Det er en teamopgave, der holder dem til ilden og betyder, at de sætter en endnu større ære i at holde sig opdateret.

- Det er så givende og god læring for os. Hver enkelt elev skal behandles forskelligt, og de skal styrkes i deres både stærke og svage sider. Ved fælles hjælp i elevnetværket sørger vi for at klæde dem godt på, inden de skal have om temaet i skolen. Det har styrket min samarbejdsevne at være med i elevnetværket med andre elevansvarlige, og arbejdet med eleverne har givet mig et større menneskeligt kendskab, og jeg bliver mere løsningsorienteret for at lære dem så meget som muligt, siger Annette Jensen.

Joudy Mustafa

Joudy Mustafa, elev ved Tandplejen i Randers Kommune.

En af eleverne i den kommunale tandpleje i Randers Kommune er 19-årige Joudy Mustafa.

- Jeg har valgt at blive tandklinikassistentelev, fordi jeg synes, at det vildt spændende at arbejde med tænder. Jeg har også altid ønsket mig et job, hvor jeg kunne hjælpe andre og give dem den bedste oplevelse, så de føler sig i gode hænder, og det kan jeg her, fortæller Joudy Mustafa.

Sådan bliver man tandklinikassistent