Tak for en god generalforsamling den 23. marts. Det var en meget speciel oplevelse at afholde generalforsamlingen digitalt. Og der er ingen tvivl om at vi alle håber på at formen bliver anderledes næste år. Der skal lyde en stor tak for tilliden fra både Susanne og jeg. Vi glæder os begge til at fortsætte med at sætte retningen for HK Kommunal Nordjylland sammen med jer.

På generalforsamlingen sagde vi farvel og tak for et godt samarbejde til tre bestyrelsesmedlemmer. På lokale klubgeneralforsamlinger og delgeneralforsamlinger op til HK Kommunal Nordjyllands generalforsamlinger sker de politiske valg til bestyrelsen samt til HK Nordjyllands øverste myndighed, Repræsentantskabet. Hermed sikrer vi demokratiet og at vi som sektor bliver bredt repræsenteret fra hele Nordjylland.

Bestyrelsen består af flere faggrupper, blandt andet borgerservice, miljøområdet, økonomi, skole, beskæftigelse, tandklinik, lægesekretær, administration. Det giver mangfoldighed i de politiske drøftelser.

Vi har haft vores første møde i bestyrelsen, hvor vi har fået hilst på vores tre nye bestyrelseskolleger. I den kommende tid vil vi i bestyrelsen arbejde med spilleregler, forventninger og selvfølgelig alt det, der rører sig politisk i Nordjylland fremadrettet.

Ny Forbundsformand og næstformand for HK Danmark

Til HK Danmarks Kongres i oktober skal vi vælge ny Forbundsformand og næstformand.

På nuværende tidspunkt har vi to kandidater til formandsposten og to kandidater til posten som næstformand. Efter sommerferien starter kandidaterne deres rundrejse i hele landet.  Vi får alle rig mulighed for at hilse på kandidaterne og høre lidt mere om hvad de står for. Som medlem af HK Nordjylland vil du modtage en invitation til et kandidat-møde, som vi forventer vil finde sted i september. Nærmere oplysninger herom følger.

Det bliver spændende at følge kandidaterne og vi ved jo ikke om der kommer flere kandidater på banen. Vi er en samlet delegation fra HK Nordjylland der rejser mod København for at deltage i HK-Kongressen den 28. oktober. Kongressen skal vedtage mål for HK´s fremtid de næste 4 år og vælge ny formand og næstformand i HK Danmark.

Sundhedsadministrativ Koordinator

HK Kommunal har i tæt samarbejde med DL (Danske Lægesekretær) og Danske Regioner presset på for at opgradere lægesekretæruddannelsen. Til september forventer vi at det første hold starter på UCN i Aalborg.

Socialformidler

HK Kommunal har nu flere solide uddannelser, blandt andet socialformidler. I øjeblikket udbydes uddannelsen i Århus, Odense og København. Kan vi samle 15 personer eller flere har vi mulighed for at udbyde uddannelsen lokalt i Aalborg. Kontakt os endelig, hvis du er interesseret i en plads på uddannelsen i Nordjylland. I HK-afdelingen hjælper vi gerne med at få oprettet et hold.

OK21

Det blev som bekendt et massivt ja til OK21 i HK Kommunal, med en stemmeprocent på 57,5 på landsplan. Det blev en stille overenskomstforhandling med et meget særpræget forløb, og det har sat sit aftryk på afstemningen. Fra den kommunale bestyrelse skal der lyde en stor tak til jer, der har stemt.

Medlemmer vinder luksusbrunch

I HK Kommunal Nordjylland har bestyrelsen udloddet præmier, bl.a. 30 gavekort til luksusbrunch for to personer, blandt de medlemmer, som afgav deres stemmer til urafstemningen om overenskomsten. De heldige vindere modtager gaven fra HK Kommunal Nordjylland med posten.

Medlemmerne kan hermed for eksempel fejre genåbningen af de danske caféer med en dejlig brunch. HK Kommunal Nordjylland ønsker tillykke til vinderne – og siger tak til de mange medlemmer som deltog i afstemningen.

 

Bedste hilsner fra
Katharina H Antonsen, formand og
Susanne Thorsø, næstformand