person ved pc

Bliv klogere på kunstig intelligens med kurset 'Bring digitale teknologier i spil', som Statens Digitaliseringsakademi udbyder. Modelfoto: Coloubox

RPA, Machine learning og chatbot. Hører og læser du også stadigt oftere de ord? Og hvad med Kunstig intelligens og Blockchain? 

Flere og flere taler om de nye digitale teknologier. Nogle af dine fagfæller har allerede fingrene langt nede i dem. Andre har måske kun en vag idé om, hvad det her går ud på. Og alle har nok hørt, at de nye digitale teknologier kommer til at ændre arbejdet på alverdens kontorer og andre arbejdspladser. 

Hvis du savner grundlæggende viden om de nye teknologier og om digitaliseringen i staten, har HK Stat en varm anbefaling til dig: Søg det korte kursus Bring digitale teknologier i spil (Linket er udløbet pr 16/9 2022). Her lærer du at forstå de nye teknologier, og hvad de kan. Kurset giver dig blandt andet indsigt i, hvad kunstig intelligens egentlig er, og med kurset som ballast kan du deltage i diskussionen om de nye teknologier på din arbejdsplads.

Statens eget akademi står bag

Det er Statens Digitaliseringsakademi, der udbyder kurset, som er for alle statsansatte, uanset om de er HK’ere eller akademikere. Det fortæller Malte Vinfeldt fra Sekretariat for digitale kompetencer i Digitaliseringsstyrelsen. Han har været projektleder på udviklingen af kurset. 

- Indholdet er bredt og diskuterende. På første del sætter vi scenen for den statslige digitalisering og introducerer blandt andet det fællesoffentlige digitale landskab. Anden del af kurset består af to ’labs’ om henholdsvis Robotic Process Automation (RPA) og Machine Learning (ML). Her får deltagerne selv hænderne på tastaturet og bliver kastet ud i, hvordan teknologierne fungerer i praksis, forklarer Malte Vinfeldt.

Kursets sidste del har fokus på, hvordan den enkelte deltager kan forholde sig til de digitale muligheder i sin egen hverdag hjemme på arbejdspladsen. Mellem hver kursusdel er der en række videoer, som introducerer til de forskellige teknologier, fx chatbots, block chain, cloud og IoT. 

Forbered dig på at spille aktiv rolle

HK Stats formand, Rita Bundgaard, slår altid gerne et slag for kompetenceudvikling i almindelighed. Med introduktionskurset til de digitale teknologier går hun skridtet videre og anbefaler medlemmerne et helt bestemt kursus:

- Både målet med kurset 'Bring digitale teknologier i spil' og indholdet er så oplagt for så mange HK’ere, at jeg gerne giver det min anbefaling. Selv om begreber som chatbots og RPA efterhånden har været i brug gennem flere år, er mange af os stadig usikre på, hvad de egentlig handler om og hvordan vi kan være med til at udnytte og udvikle teknologierne i løsningen af vores opgaver.

- I HK Stat samarbejder vi med kursusudbyderen, Digitaliseringsakademiet. Jeg er derfor sikker på, at indholdet i kurset er relevant og interessant for statens HK’ere. Og det er vigtigt at kvalificere sig til at spille den aktive rolle, som er oplagt for HK’erne at spille – både når det gælder om at udvikle smarte, digitale måder at løse opgaverne på og når det gælder det konkrete arbejde, siger Rita Bundgaard.

RPA står i øvrigt for Robotics Process Automisation – i daglig tale også kaldet kontor- eller software-robotter.

Praktisk

Kurset afvikles over 2 dage, og undervisningen foregår i centralt i København.

Du kan tilmelde dig her (Linket er udløbet pr 8/22 2022). Husk, at du kan søge om penge til kurset fra Kompetencefonden. Læs, hvordan du søger Kompetencefonden.

Prisen er 5.300 kroner

De næste kurser finder sted:

30. august - 2. september 2021

11. oktober -14. oktober .2021