Go's til din jobsøgning

  1. Brug dit netværk til at orientere dig i, hvad der sker inden for det arbejdsområde, du søger i. Det kan være, at der er opstået et nyt behov, eller at der er sket en ny udvikling, som du måske kan bruge dine evner til at fremme eller byde ind på.
  2. Når man søger job, er det ikke bare nok at skrive en virkelig skarp ansøgning. Dit cv skal også være skarpvinklet og tilpasset det job, du søger. Derfor skal man huske at fremhæve de evner, kompetencer og kvaliteter, som man tror, at arbejdsgiveren vil efterspørge.
  3. Lav din research ordentligt! Det er ikke nok bare at forberede sig på de klassiske standardspørgsmål, man kan risikere at støde ind i til en jobsamtale. Sørg for at gå grundigt til værks, når du sætter dig ind i arbejdspladsen, så du ved, hvad de står for, og muligvis også hvad de helt konkret leder efter.

No-go's til din jobsøgning

  1. Undgå at have alt for meget fokus på dig selv. Mange jobansøgere kan have en tendens til at starte hvert afsnit i ansøgningen med et ”Jeg”. Hvis det sker, så skal man stoppe op og i stedet begynde at tænke over, hvorfor man søger netop det job, og hvad man kan bidrage med
  2. Uanset hvor dårlige oplevelser og erfaringer du har med dine tidligere arbejdspladser, må du aldrig tale dårligt om dem foran din nye eller kommende arbejdsgiver. Du vil komme til at fremstå som en ”troublemaker”, og ikke en man kan stole på.
  3. Mange kunne undgå en masse små slå- og stavefejl, hvis de lige fik deres ansøgning og cv læst igennem af nogle andre, inden de sender den videre til deres fremtidige arbejdsgiver. Mange arbejdsgivere kan sagtens overleve, at man laver en enkel korrekturfejl, men hvis det er noget, der præger din ansøgning, kan det godt blive bemærket på en uheldig måde.

Kilde: Louise Theil, leder af Karrieretelefonen og Karriere og Uddannelse i HK.

LÆS OGSÅ: Hver tredje HK'er er på udkig efter nyt job