Tallene for ansøgere til de videregående uddannelser er netop kommet. Og den nye uddannelse som sundhedsadministrativ koordinator, der skal erstatte uddannelsen som lægesekretær, ser aldeles positive ud.

I alt har 1159 søgt uddannelsen og af dem har 687 den som 1. prioritet. Uddannelsesstederne regner med at optage cirka 300 studerende til september, så der er altså tale om meget stor interesse for uddannelsen.

Begejstret næstformand

Og det glæder næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing, der har været involveret i udviklingen af uddannelsen.

- Jeg er meget begejstret. Der er tale om en helt ny uddannelse, og det er flot den kommer så godt fra start med så mange ansøgere og så stor en andel med uddannelsen som 1. prioritet. Nu venter vi spændt på at se optagelsestallene sidst i juli. Og ikke mindst glæder vi os til, at de nye studerende starter, siger Mads Samsing.

Så mange er blevet optaget

I alt har 1159 søgt uddannelsen - af dem har 687 den som 1. prioritet ifølge Uddannelses- og forskningsministeriet.  Her kan du se, hvor mange der har søgt uddannelsen og hvor mange der har den som 1. prioritet på de forskellige skoler. 

  • Københavns Professionshøjskole: 301 har søgt - 164 som 1. prioritet
  • UCL: 166 har søgt - 78 som 1. prioritet
  • UC Syd, Esbjerg: 95 har søgt - 65 som 1. prioritet
  • VIA UC, Aarhus C: 206 har søgt - 118 som 1. prioritet
  • UC Nordjylland: 223 har søgt - 157 som 1. prioritet
  • Absalon: 168 har søgt - 98 som 1. prioritet

Tallene er foreløbige og der kan komme ændringer - ligesom der er et lille udsving i antallet af 1. prioriteter opgivet fra skolerne kontra tallet oplyst af ministeriet.

FAKTA

Sundhedsadministrativ koordinator

Den nye uddannelse er en fuldtidsuddannelse på erhvervsakademiniveau. Den varer 2 ½ år og er mere teoretisk forankret end den eksisterende lægesekretæruddannelse.

Der bliver to praktikperioder af samlet 30 ugers varighed. Uddannelsen er på SU til forskel fra lægesekretæruddannelsen, og den udbydes på professionshøjskolerne, som også huser andre sundhedsuddannelser.

Den eksisterende lægesekretæruddannelse er en erhvervsuddannelse, som varer 2 år.

Få svar på dine spørgsmål om den nye uddannelse som sundhedsadministrativ koordinator
Vis mere