Den nye pris uddeles af Jobpatruljen i år for første gang. Fagforeningerne HK og 3F står bag Jobpatruljen. 

Afdelingsformand Kirsten Estrup Madsen fra HK-Nordjylland fortæller om baggrunden for den nye pris: 
”Vi vil med vores nye ”Jobpatruljens Arbejdsgiverpris” hylde de mange arbejdsgivere, som sørger for gode forhold for fritidsjobberne. Det er meget vigtigt, at arbejdsgiverne viser ansvar, når unge mennesker i tusindtal hver sommer kommer ud på arbejdsmarkedet. For mange af de unge er sommerens fritidsjob første møde med arbejdsmarkedet. Vi oplever heldigvis, at mange arbejdsgivere sørger for at tegne overenskomst, betaler den rigtige løn, sikrer arbejdsmiljøet og lærer de unge godt op til jobbet. Det er disse arbejdsgivere vi gerne vil sætte fokus på med den nye pris”. 

Gode arbejdsgivere kan inspirere

Jobpatruljen har gennem de sidste 42 år rejst rundt i det nordjyske sommerland for at rådgive og vejlede om fritidsjobbernes arbejdsforhold. Indsatsen fortsætter i 2021 og i år supplerer Jobpatruljen altså med den nye pris: 
”Vi håber, at prisvinderen med de gode arbejdsforhold for fritidsjobbere kan inspirere andre arbejdsgivere til også at vise ansvar for fritidsjobberne. De unge i sommerjob er nemlig både unge og nye på arbejdsmarkedet. Derfor skal vi i fællesskab gøre en særlig indsats for at de får en god start på arbejdslivet”, fortæller formand for 3F Mariager Fjord, John Hansen.  

Alle er vindere

Den nye pris uddeles i slutningen af august efter Jobpatruljens årlige rundtur i Nordjylland.  
Fritidsjobberne på de nordjyske arbejdspladser kan nominere deres arbejdsplads til ”Jobpatruljens Arbejdsgiverpris”. Blandt de nominerede udpeger en dommerkomité vinderen. I dommerkomiteen sidder repræsentanter for fagforeningerne 3F og HK.  
”Vinderen af den nye pris får et lokalt produceret kunstværk, der kan pryde arbejdspladsen og minde alle om, at når arbejdspladsen har ordnede forhold, så er alle vindere, både arbejdsgivere, medarbejdere, fritidsjobbere og hele samfundet” slutter Kirsten Estrup Madsen og John Hansen. 
Jobpatruljen rådgiver om gode arbejdsforhold for fritidsjobbere - foto Grafisk Afdeling

Jobpatruljens frivillige rådgiver og vejleder både arbejdsgivere og fritidsjobbere om gode arbejdsforhold, et godt arbejdsmiljø og en rimelig løn, foto: Grafisk Afdeling. 

Mere information om Jobpatruljen

Interesserede kan få mere at vide den nye pris og Jobpatruljen ved at kontakte HK’s ungdomskonsulent Ida Bang Jensen, mobil 2810 6319 eller mail: ida.bang.jensen@hk.dk eller formand for 3F Mariager Fjord, John Hansen, tlf. 8892 3660, eller mail: john.hansen@3f.dk.