Den nye sundhedsadministrative uddannelse, der er udset til på sigt at afløse den nuværende uddannelse som lægesekretær, er med 354 nye studerende kommet særdeles godt fra start.
Det tager ifølge HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, normalt lidt tid for en helt ny uddannelse at blive kendt.
- Derfor har jeg også været positivt overrasket over, at der har været så mange ansøgere. Og det er meget tilfredsstillende, at der bliver optaget så mange studerende. Det ligger over antallet af nye lægesekretærelever de seneste år, siger Mads Samsing.
Kvalitet for fremtiden
Interessen for den nye uddannelsehar været så stor, at man på alle uddannelsesinstitutioner – København, Næstved, Esbjerg, Odense, Aarhus og Aalborg – har afvist ansøgere, der oven i købet har haft uddannelsen som 1. prioritet.
Det er naturligvis ærgerligt, at så mange har søgt forgæves, mener HK Kommunals næstformand:
- På den anden side lover det godt for kvaliteten af den nye uddannelse, at der er så mange, der har søgt, og bliver optaget med den sundhedsadministrative uddannelse som første prioritet.
Fremtidens sundhedsvæsen
Den nye uddannelse er et resultat af et tæt samarbejde mellem Danske Regioner og HK, der de sidste mange år har arbejdet på at ruste lægesekretærerne til de udviklingstendenser, vi ser i sundhedsvæsenet.
Uddannelsen skal sikre de rette sundhedsadministrative kompetencer til fremtidens sundhedsvæsen. De studerende vil tage uddannelsen på en af landets seks professionshøjskoler, og praktik i sundhedsvæsenet bliver en integreret del af uddannelsen.
- Sundhedsvæsenet, behandlinger og administrative systemer udvikler sig konstant, og det skal naturligvis afspejle sig i uddannelserne. Jeg ser frem til, at den næste generation af administrative medarbejdere i sundhedssektoren får det faglige løft, der skal til for, at faget også fremover bliver en central brik i et tidssvarende og veldrevet sundhedsvæsen, siger Mads Samsing.