Bag optagelsestallene ses, at antallet af 1. prioritetsansøgere generelt er steget, hvilket har betydet, at adgangskvotienterne på de fleste skoler er steget i forhold til sidste år.

Således viser optagelsestallene fra www.ufm.dk om alt fra ”alle optaget, ledige pladser” til et adgangskrav på 9,0 på Erhvervsakademi Aarhus (engelsksproget linje) som det højeste adgangskrav på landsplan.

- Først og fremmest et tillykke med optagelsen til de studerende. Jeg er sikker på, at det er nogle topmotiverede studerende, der nu indtager øvelseslokalerne på landets laborantskoler, siger formand fra DL-F, Susanne Bahne Hansen.

Men DL-F er dog samtidig bekymret for optagelsestallene, der ligger på niveau med sidste års (corona)optag på ca. 100 ekstra studiepladser.

- Allerede sidste år kritiserede DL-F ekstraoptaget, da vi ikke har set, at antallet af praktikpladser er steget tilsvarende, udtaler Susanne Bahne Hansen.

- DL-F stiller sig kritisk over for et så oppustet omfang af studiepladserne på laborantuddannelsen. Vi hører fortsat – også fra laborantskolerne selv – bekymringer om, at der ikke er nok praktikpladser. Bekendtgørelsen beskriver ellers klart og tydeligt, at skolerne skal dokumentere, at det nødvendige antal praktikpladser er til stede. Det er mig derfor en gåde, hvordan skolerne for andet år i træk kan optage ca. 100 ekstra laborantstuderende, udtaler DL-F formanden.

Miljøteknologuddannelsen viser en tilbagegang i optagelse fra 69 i 2020 til 51 i 2021.

På overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorieteknologi er optaget 24 studerende.