Uddannelsesdage

Foto: Daniel Frank via Unsplash

Udskudt eller aflyst på grund af corona. Sådan har det lydt de seneste halvandet år, når tandklinikassistenter skulle på efter- eller videreuddannelse. Nu har HK Privat og Tandlægeforeningen lavet en særaftale, så du har ret til uddannelsesdage, når du har været ansat i 6 måneder, så du ikke går glip af dine to årlige uddannelsesdage fra den seneste overenskomstperiode - altså sammenlagt seks dage.

Aftalen går ud på, at dine ubrugte uddannelsesdage fra sidste overenskomstperiode (2017-2020) kan overføres til den nuværende overenskomstperiode (2020-2023). Men det kræver, at du lige holder øje, fortæller Monica J. Hovgaard, som er ansvarlig faglige sekretær i HK Privat for overenskomsten:

- Hver klinikassistent har ret til at modtage en opgørelse over ubrugte uddannelsesdage senest den 31. august 2021. Får du ikke din, skal du skriftligt bede om din arbejdsgiver om opgørelsen. Får du ikke det, så kontakt din HK-afdeling, for så kan vi tale med Tandlægeforeningen om det.

Ingen aftale uden undtagelser, hvis arbejdsgiver allerede har indbetalt værdien af de ubrugte dage til motivationskontoen eller den ansatte er fratrådt.