Bente Domino Gøttsche

Foto: Bente Gøttsche Domino  tog efteruddannelse for at styrke sin faglige profil i det daglige. "Du får viden, du kan bruge i mange sammenhænge i dit job og i din hverdag", mener hun. Fotograf: Maria Pries

Akademiuddannelsen er samtidig fleksibel, så der var mulighed for, at jeg kunne have en fast dag om ugen til uddannelse i de perioder, hvor jeg har været i gang med uddannelse. Fagene varer typisk fire måneder fra start til slut, og det er bestemt til at overskue i hverdagen, fordi jeg kan planlægge efter det.

 

Bente har i 30 år været ansat hos CRH Concrete i Søndersø, og hun er glad for sit alsidige arbejde som kontorassistent. Det var derfor ikke for at ændre på sit arbejdsliv, at hun for et par år siden begyndte at kigge på forskellige uddannelsesmuligheder. Det var for at styrke sin egen faglige profil i det daglige:

    - Da vi fik indført HK-overenskomsten med kompetencefonden, der gav mulighed for 100% lønkompensation til arbejdsgiveren, så var der ikke noget at tabe ved at tage på uddannelse. Kun noget at vinde, konstaterer Bente, der samtidig selv fik bedre tid til at prioritere uddannelse:

    - Mens du har små børn, så har du ofte andre prioriteter, men nu var mine børn store, og jeg kunne igen prioritere uddannelse højere. Akademiuddannelsen er samtidig fleksibel, så der var mulighed for, at jeg kunne have en fast dag om ugen til uddannelse i de perioder, hvor jeg har været i gang med uddannelse. Fagene varer typisk fire måneder fra start til slut, og det er bestemt til at overskue i hverdagen, fordi jeg kan planlægge efter det.

Du kan også møde Bente her: https://selvvalgt.dk/saadan-planlaegger-du/
I tre små videoer fortæller hun om økonomien omkring og planlægning af uddannelsen – og om at være på skolebænken igen

To rollemodeller i virksomheden

Sammen med en kollega, der er medlem af TL (Teknisk Landsforbund), håber Bente at være uddannelsesmæssig rollemodel for kollegerne:

    - Jeg håber, at vi har vist vores kolleger, at man godt kan kombinere arbejde og uddannelse. Især når det er med midler fra kompetencefonden. Vi spørger kollegerne ”Hvad har I at tabe ved at tage noget uddannelse? Det er jo i arbejdstiden og med 100% lønkompensation til virksomheden”, fortæller hun.

 

Mere om efter-/videreuddannelse på hk.dk

Læs mere om uddannelse og dine muligheder her: www.hk.dk/karriere/uddannelse

Du kan også få mere viden om økonomien i at skulle tage efter-/videreuddannelse her: www.hk.dk/karriere/uddannelse/oekonomi-i-efter-og-videreuddannelse

bentes uddannelsesprofil

VALGTE UDDANNELSER
Uddannelse på bachelorniveau, UCL
Især fag med fokus på kommunikation, men også fag som Mindfulness og Coaching/konflikthåndtering fra ledelseslinien

UDBYTTE
Bente:
    - Du får viden, du kan bruge i mange sammenhænge i dit job og i din hverdag. Uddannelsen er meget fleksibel, og du kan stort set sætte din uddannelse sammen, som du vil. 
 
    - Både på arbejde og i fritiden har jeg for eksempel haft glæde af forløbet i mindfulness. Jeg er selv blevet bedre til at få holdt små pauser i hverdagen, og jeg har brugt det i forhold til kolleger, hvor bægeret har været ved at flyde over. Selve kommunikationsdelen har jeg blandt andet brugt arbejdsmæssigt i forhold til den medarbejder-app, vi har på tværs af virksomheden. Her er jeg lokal-redaktør og har for eksempel brugt min nye viden til overvejelser om, hvad jeg kan gøre for at fange brugerne af app’en bedre. Min afsluttende opgave på akademiuddannelsen handlede netop om app’en og medarbejderportalen, og meldingen fra vores HR-chef, der læste opgaven, var, at ”….her er klart nogle ting, vi kan bruge i arbejdet med at udvikle app’en”.

 

fakta om bente

/ Bente Gøttsche Domino bor på Nordfyn med mand og to børn
/ Hun er aktiv HK’er (bl.a. som medlem af bestyrelsen i Industrigruppen under HK Privat) og har i 30 år været kontorassistent hos CRH Concrete i Søndersø
/ Efter en længere uddannelsespause har Bente valgt at efteruddanne sig – med en akademiuddannelse i kommunikation og formidling på UCL
/ I fritiden er Bente en aktiv og engageret frivillig i forskellige sammenhænge

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.