På HK Handels kongres for fire år siden blev det vedtaget, at vi skulle give fagforeningen HK tilbage til medlemmerne. Det synes jeg ikke, vi er lykkes med endnu.

Jens Pedersen, nyvalgt formand for HK Handel Midt

Jens Pedersen er netop blevet valgt af medlemmerne i HK Handel Midt til deres nye formand. Han glæder sig til at komme ud og møde medlemmerne, og give fagforeningen tilbage til netop dém.

 

    - Der var en bold, der skulle gribes, og den valgte jeg at gribe efter aftale med Susanne, der er næstformand i HK Handel Midt’s bestyrelse og ikke ønskede at stille op, og med opbakning fra mit private bagland. Jeg tænkte, at det i den her situation for sektoren ville være en fordel med en ny formand, der kendte butikken, fortæller Jens Pedersen med henvisning til sine mange år som både bestyrelsesmedlem og fagligt aktiv:

    - Det giver god mening, at jeg med min faglige baggrund kender forhandlingsgamet og hverdagen ude på arbejdspladserne. Samtidig har jeg et stærkt netværk ind i HK.

 

Det er samtidig vigtigt for mig, at vi fortsat kommer meget ud og lytter til medlemmerne og får deres input. Derfor ser jeg også frem til, som ny sektorformand, at komme ud og møde vores medlemmer.

 

”Fagforeningen tilbage til medlemmerne….”

For Jens Pedersen er der især én sætning, der samler hans tilgang til jobbet som sektorformand, som han allerede tiltrådte på selve valgaftenen:

    - På HK Handels kongres for fire år siden blev det vedtaget, at vi skulle give fagforeningen HK tilbage til medlemmerne. Det synes jeg ikke, vi er lykkes med endnu. Derfor kæmpede jeg også for, at de ekstra medlemmer af forbundssektorbestyrelsen, som man aftalte skulle vælges, ikke kun skulle være observatører, som det ellers var planen. Efter min mening skal man have indflydelse, når man er med om bordet, understreger Jens Pedersen og tilføjer:

    - Det er samtidig vigtigt for mig, at vi fortsat kommer meget ud og lytter til medlemmerne og får deres input. Derfor ser jeg også frem til, som ny sektorformand, at komme ud og møde vores medlemmer.

 

Mere fokus på kontor, lager og tillidsvalgte

Med 32 år i FTZ, der lagerfører og distribuerer reservedele til biler, har Jens Pedersen et stort kendskab til lagerområdet, og han mener, at der skal en anelse mere fokus på både lager og kontor. Samtidig lægger han stor vægt på dialogen med de tillidsvalgte:

    - Jeg vil foreslå, at vi genindfører kvartalsmøder for både tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Her kan de give hinanden sparring, vi kan give dem sparring og samtidig får vi vigtigt input, fordi de kommer med friske meldinger på, hvad de ser og hører ude hos medlemmerne, slutter Jens Pedersen, der ser frem til at møde mange flere medlemmer og nye kolleger i den kommende tid.