Anne Marie Kverneland er formand for den store laborantklub på Novo Nordisk, og har været fuldtids tillidsrepræsentant siden 1993. Igennem årene har hun i to delegeretperioder været formand for DL-F, været medarbejderrepræsentant i Novo Nordisk A/S bestyrelsen og fagligt aktiv i HK.

Laborantprisen, som blev uddelt første gang i 1993, er stiftet for at anerkende medlemmer, der har vist stort og langvarigt engagement og gjort et stort fagligt arbejde for laborantfaget og for DL-Fs medlemmer.

Ved uddelingen sagde formand for DL-F, Susanne Bahne Hansen:

- Årets prismodtager er ingen undtagelse. Hun er en ildsjæl, der kan være svær at komme udenom – også på et delegeretmøde. Mikrofonen kan næsten være rødglødende efter et indlæg, og der gives både ros og ris i én og samme tale. Årets prismodtager gør som tillidsrepræsentant på sin arbejdsplads en stor indsats for at tale laborantfaget op, og hun har samtidig et klart budskab om, at det er vigtigt at vi er fremtidsparate.

Anne Marie Kverneland selv var både rørt og stolt over at modtage den fine pris, der kun uddeles ved delegeretmøder hvert tredje år.

- Jeg er selvfølgelig både stolt og glad, det var overraskende for mig, men det er en stor anerkendelse af mit arbejde, og det gør det ekstra fedt, at det sker på mit sidste delegeretmøde. Det er da et fint punktum, og jeg kan gå ud med ryggen ret, siger Anne Marie Kverneland, som inden næste delegeretmøde vil have rundet pensionsalderen.

Foreløbig trykker alderen dog ikke prismodtageren. Hun fortsætter ufortrødent, og har det super med arbejdet – også selv om det kan være hæsblæsende travlt, når man er formand for landets største laborantklub.