Gitte Laugesen

Tillidsrepræsentant Gitte Laugesen forventer, at i hvert fald hver 4. af hendes midaldrende kolleger i Skattestyrelsen vil benytte sig af den ny ordning med betaling af fysioterapi og kiropraktorbehandling. Foto: Ulrik Tofte

- Vi har savnet sådan en ordning. Jeg er tillidsrepræsentant i Skattestyrelsen, og medlemmer på arbejdspladsen har jævnligt spurgt mig om muligheden for at få betalt fysioterapi. Jeg har desværre måttet svare, at det ikke var nogen mulighed. Vi har dog i Skattestyrelsen en ordning med delvis betaling – med en egenbetaling på 150 kroner per behandling, fortæller Gitte Laugesen.

LÆS OGSÅ- Hold fast, hvor har vi mange, der lider af fysiske skavanker

Hun blev positivt overrasket, da hun konstaterede, at det eftertragtede gode var kommet med som et af resultaterne af OK21. En sundhedsordning har flere gange været et af de ønsker, der kom fra medlemmerne, når HK Stat samlede overenskomstkrav ind, husker Gitte Laugesen.

Forventer størst træk på ordning fra +50

Blandt hendes kolleger bliver det nok primært de over 50-årige, som kommer til at trække på muligheden for at få betalt behandling hos fysioterapeuter og kiropraktorer, vurderer hun.

- Vi holder snart et medlemsmøde, hvor vi taler om den ny ordning. Men jeg regner med, at især en del af de over 50-årige vil benytte sig af mulighederne for at få behandlet fysiske skader. ’Jeg har så ondt i kroppen hver dag, at jeg bliver nødt til at gøre noget ved det,’ vil mange tænke. Specielt den lange periode med hjemsendelse under coronapandemien har skubbet til kollegernes problemer med smerter i nakke og skuldre, siger den 57-årig HK-tillidsrepræsentant.

Hun forventer, at i hvert fald hver 4. af de midaldrende kolleger vil benytte sig af den ny ordning med betaling af fysioterapi og kiropraktorbehandling. 

Arbejdsgiver betaler psykologhjælp

Derimod regner hun ikke med, at der bliver lige så meget run på muligheden for psykologhjælp via den ny sundhedsordning. De ansatte i skatteforvaltningen har nemlig i forvejen en firmaordning med adgang til psykologhjælp. En mulighed, som Skat indførte for sine ansatte allerede for mange år siden.

En egentlig privat sundhedsforsikring med ret til hurtig hospitalsbehandling er derimod ikke Gitte Laugesens kop te – selv om mange privatansatte har sådan en forsikring.

- Jeg har selv arbejdet i sundhedsvæsenet, og jeg synes måske ikke, at det er helt ok, at nogen på den måde skal have en fortrinsret, mens andre må vente på, at det bliver deres tur, siger hun.