Natten mellem lørdag d. 30. og søndag d. 31. oktober går vi over til vintertid. Illustration: Mostphotos.com

Natten til søndag d. 31. oktober skifter kalenderen fra sommer- til vintertid, og urene bliver stillet en time tilbage fra kl. 3.00 til kl. 2.00. Arbejder man på tidspunktet for skiftet, har man derfor også haft en ekstra times arbejde.

I følge en aftale, som DA og LO (nu FH) har indgået om sommer- og vintertid, skal medarbejdere, der arbejder en ekstra time på grund af vintertid, have løn for den time. Den ekstra time udløser dog ikke overarbejdstillæg. 

Natten til søndag d. 29. marts 2020 skifter urene igen til sommertid. Selvom den effektive arbejdstid ved skiftet bliver en time kortere, når urene bliver sat en time frem, skal medarbejdere, der er på arbejde på det tidspunkt, have løn for den mistede time, hvis arbejdstiden bliver kortere end normalt. 

Har du spørgsmål om din arbejdstid? 

Kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale HK-afdeling 7011 4545. 

Du kan også læse mere om din arbejdstid som butik-, kontor- eller lageransat.