Jesper Thorup

Jesper Thorup, fællesformand for HK Østjylland

- I HK Østjylland mener vi, at beskæftigelse, sundhed og klima er blandt de vigtige emner i denne valgkamp. Det kan selvfølgelig være, at du har nogle andre emner, som du prioriterer højere. Det allervigtigste er, at du stemmer, og hvis du er i tvivl, har FH lavet en test, som du er velkommen til at prøve, siger fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup, der herunder uddyber, hvorfor han fremhæver de tre emner:

Beskæftigelse

Vi synes, det er enormt vigtigt at få valgt nogle politikere, der prioriterer uddannelse og kompetenceløft for ledige i stedet for mere nytteløs praktik, der ofte ikke hjælper andre end arbejdsgiverne med at få gratis arbejdskraft. Og hvis man droppede de mange nyttesløse praktikforløb, ville man kunne skabe en lang række gode ordinære jobs, som vores medlemmer kunne varetage.

Sundhed

Sundhedsområdet har jo en enorm fokus i denne tid, hvor der er stort pres på ressourcerne. Vi ønsker at få valgt nogle politikere, der forstår, at god sundhed også skabes på kontorerne. Hvis man sparer på administrationen, vil de sundhedsfaglige medarbejdere skulle løfte en masse administrative opgaver, som de ikke er uddannede til at varetage. Og det tager tid væk fra patienterne. Andre faggrupper skal gøre det, de er bedst til.

Klima

Det er nu, vi for alvor skal tage klimaopgaven på os. Når man taler om klima i kommunalt eller regionalt regi, handler det ofte om antallet af dage med vegetarisk mad, men vi ønsker i stedet en helheldstænkning på området. Vi håber på at få valgt nogle politikere, der tager klimaopgaven seriøst og tænker det ind i alle led af driften. Klimaopgaven bør gennemsyre det hele, så vi kan få en grønnere kommune og region med gode fremtidsmuligheder.

 

Tag FHs test

FH (det tidligere LO) har udviklet en test med overskriften Stem for fællesskabet.

Prøv testen her