Temaet for aftenen var "Fremtidens arbejdsmarked"
Foto: Temaet for aftenen var "Fremtidens arbejdsmarked"

”Det er noget af det bedste, vi har været med til hos HK”, lød det fra to yngre medlemmer. Heldigvis. For de havde netop taget togturen til Odense og HK Midt for at deltage i temaeftermiddagen:

    - Vi havde medlemmer med fra både København, Østjylland, Midt og alle andre afdelinger til en tre timers temaeftermiddag i Odense. Her var det tanken at give dem en indsigt i, hvor vigtigt det er med efter- og videreuddannelse. Vi ville samtidig gerne afmystificere emnet og bryde barrierer ned omkring det. Derfor satsede vi på nogle hyggelige rammer, en lidt utraditionel form og en hyggelig atmosfære kombineret med oplæg og workshops, fortæller Anne Marie Wils, der er faglig konsulent i HK Privat Midt. Hun har udviklet temaaftenen i tæt samarbejde med både Sara Ezban fra fagstrategisk team i HK Privat og Henrik Pabst, der er konsulent hos UCL - Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

 

Alle deltagerne var meget engagerede og tappede ind i den hyggelige stemning og gode dialog, hvor alle bød ind og netværkede med hinanden.
- Anne Marie Wils, faglig konsulent i HK Midt

 

Blød start og lidt hvidvin i glassene

40 medlemmer fra hele landet var dukket op til arrangementet
Foto: 40 medlemmer fra hele landet var dukket op til arrangementet. Forrest med ryggen til er det Henrik Pabst fra UCL - Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Arrangørteamet glæder sig ikke kun over det flotte fremmøde, men også over, at ligningen gik op i forhold til netop kombinationen af netværk, hyggeligt samvær og fagligt fokus:

    - Vi havde arrangeret en stor tapas-buffet, og så byd vi velkommen med lidt hvidvin og drikkevarer. Begge dele, både maden og drikkevarerne, kunne deltagerne tage med sig til oplæg og workshops. Det gav en rigtig god start sådan en sen mandag eftermiddag, inden vi gik i gang med det faglige indhold. Samtidig havde vi en konkurrence som break undervejs, og vi stod klar med en lækker goodiebag til deltagerne, som de fik med sig, siger Anne Marie og fortsætter:

    - Alle deltagerne var meget engagerede og tappede ind i den hyggelige stemning og gode dialog, hvor alle bød ind og netværkede med hinanden. Det gav en rigtig god energi, sammenhængskraft i arrangementet og synergi i forhold til vores tilbud til medlemmerne. Det handlede samtidig mindre om ansøgninger, kompetencefonde osv., men mere om en bredere tilgang i et forsøg på at binde medlemmernes profil sammen med fremtidens kompetencer og de tilbud, HK har til dem.

 

Alle kan være med, når det gælder et akademimodul. Også selvom det er længe siden, de har gået i skole.
-Anne Marie Wils, faglig konsulent i HK Midt

 

Nemmere næste skridt – og papir på kompetencer

En faglig rød tråd igennem hele arrangementet var budskabet om, hvor vigtigt det er med kompetenceudvikling i en tid, hvor forventningerne fra arbejdsmarkedet løbende ændrer og udvikler sig. Samtidig har det stor betydning at få papirer på sine kompetencer:

    - Vi fik for eksempel understreget, at alle kan være med, når det gælder et akademimodul. Også selvom det er længe siden, de har gået i skole. På et akademimodul i projektledelse får du undervisning i noget, du allerede kender og kan. Du skal bare have det sat op på teorierne bag. Efter forløbet står du med et papir på dine kompetencer, hvilket er ret vigtigt. For vi ved, at det er papirer, der stiller dig stærkere, og det er kompetencepapirer, som vi ser, at arbejdsmarkedet efterspørger, siger Anne Marie Wils og konkluderer:

    - Alt i alt blev det en dejlig temaaften sammen med medlemmerne fra både Handel, Stat, Kommunal og Privat, og jeg er sikker på, at vi sammen med UCL fik gjort det nemmere for deltagerne at tage deres næste skridt i forhold til videreuddannelse og kompetenceudvikling.

 

fakta

Under temaaftenen ”Fremtiden kalder” var der to indlæg og to workshops, der bl.a. gav deltagerne forskellige værktøjer til at stille skarpt på egne kompetencer – og matche dem med konkrete muligheder for videreuddannelse og kompetenceudvikling, fortæller Anne Marie Wils, faglig konsulent i HK Midt:
    - Vores samarbejdspartner UCL- Erhvervsakademi og Professionshøjskole afholdt den ene workshop, der mundede ud i et lille servicebevis i form af en interessentanalyse. Den anden workshop afholdt vi under titlen ”Fremtidens kompetencer”. Her var spørgsmålet: Hvad kommer fremtidens arbejdsmarked til at efterspørge, når det gælder kompetencer? Og hvorfor er projektledelseskompetencer en god idé for dig som HK’er? 

Mange at spørge
Der var mange ressourcepersoner til stede under arrangementet, som medlemmerne/deltagerne kunne spørge til råds. Det var undervisere og vejledere samt HK-repræsentanter fra alle fire sektorer. 

”Udsolgt” succes – og tålmodighed undervejs
    - Vi synes, at temaeftermiddagen var en stor succes for os, fordi der med 40 medlemmer fra hele landet var ”udsolgt”. Det var på forhånd et drømmescenarie for Sara, Henrik og mig, hvis vi kunne få så mange med på tværs af sektorer og afdelinger. 

Samarbejde internt med ekstern samarbejdspartner 
    - Samarbejdet med både Sara fra fagstrategisk team i HK Privat og en ekstern samarbejdspartner som UCL fungerede rigtig godt, og vi var gode til at spille hinanden gode. Jeg synes, at 1+1 blev 3, fordi vi supplerede hinanden godt og havde et godt kendskab til hinandens kompetencer.