Janne Høgshøj - Fotograf Christian Bendix

Billede: Janne Høgshøj foran en trykpresse på mediemuseet i Odense. Fotograf: Christian Bendix.

 

Jeg fortsætter, indtil støvlerne falder af…. Sådan har det altid været min familie. Jeg vil lære noget nyt hver dag
-Janne Høgshøj

 

Det er ganske sigende, at vi træffer Janne, mens hun er på (endnu) et kursus. For dem er der mange af i hendes stadig meget aktive arbejdsliv. Selvom hun har rundet 67 år, så er hun i den grad still going strong. Både når det gælder arbejdsliv, bestyrelsesposter og den livslange læring, der er gået som en rød tråd af ny viden og nye værktøjer igennem hendes lange liv:

    - Jeg fortsætter, indtil støvlerne falder af…. Sådan har det altid været min familie. Jeg vil lære noget nyt hver dag, fortæller hun med et smil om det lærings-DNA, hun har fået med sig fra barnsben:

    - I mit arbejdsliv har jeg arbejdet med både marketing og salg, og jeg har været både ansat og selvstændig. Så jeg har en ret alsidig baggrund og har altid forsøgt at engagere mig i alle lejre, hvor jeg har fået mulighed for at dygtiggøre mig. Samtidig har jeg selv været med til at udvikle kurser og undervise i mange forskellige sammenhænge, fordi det er vigtigt at være med til at formidle viden til nysgerrige mennesker i alle aldre.

 

Uddannelse har været en meget stor del af mit liv, og det samme har undervisning og formidling af viden til andre.
-Janne Høgshøj

 

Lærer selv og lærer andre

Janne er handelsuddannet, senere uddannet reklametegner. Efter lærepladsen blev hun chef får reklamebureauet, der siden blev solgt. For 25 år siden webchef hos Fynske Medier og ansvarlig for udvikling af Danmarks første online-avis i tæt samarbejde med andre faggrupper i mediehuset. Senere bureaukonsulent hos papirleverandøren Papyrus. De sidste 30 år en kombination af faste jobs og sideløbende aktiviteter som selvstændig…. Jannes CV er lige så alsidigt, som hendes arbejdsliv har været langt – og hun har hele tiden søgt muligheder for at dygtiggøre sig i sine jobs:

    - Jeg er en gammel nørd, der har interesseret mig for både trykte og elektroniske medier, og altid beskæftiget mig med kommunikation og markedsføring. Jeg blev for mange år siden grebet af mulighederne på internettet, da jeg var ansvarlig for markedsføring af indkøbsnettet og Rosengårdcentret. Senere genoptog jeg min kærlighed til papiret og fik et spændende job hos papirgrossisten Papyrus, fortæller Janne og fortsætter:

    - Uddannelse har været en meget stor del af mit liv, og det samme har undervisning og formidling af viden til andre. Jeg har undervist virksomheder i de fleste af mine mange jobs og på erhvervsakademier, tekniske skoler og på designskoler. Emner har været alt fra digital ledelseskultur til markedsføring og personlig branding. Jeg elsker også at hjælpe og coache mennesker og har i mange år været mentor for unge og ældre i forskellige sammenhænge.

 

Mange kender ikke de fantastiske efteruddannelsesmuligheder, de har i HK og andre steder – for eksempel de mange AMU-kurser, som vi jo alle sammen betaler til via Arbejdsmarkedsbidraget. Dem kan jeg kun anbefale at kigge nærmere på, da du kan lære alt muligt inden for salg, markedsføring, ledelse og personlig udvikling. 
-Janne Høgshøj

 

Hundrede HK-kurser eller mer’

Janne Høgshøj er ikke bare engageret kursist, underviser og kursusudvikler i mange forskellige sammenhænge. Hun deltager også aktivt i en række bestyrelser, og så er hun mangeårigt medlem af HK Grafisk Kommunikation:

    - For mig er det en selvfølge, at man er medlem af en fagforening, og jeg har altid været glad for at være medlem af HK, hvor jeg i dag sidder i sektorbestyrelsen for HK Privat Midt. Det har blandt andet været vigtigt for mig at være medlem af HK, fordi det netop også har givet mig nogle muligheder i forhold til at få tilført ny viden og nye muligheder. Igennem årene har jeg nok deltaget i over hundrede kurser i HK-regi, og så kan du printe en liste ud med dine kurser og lægge ved dit CV, lyder det fra Janne Høgshøj, inden hun skal tilbage til det aktuelle og seneste kursus, hun deltager i. Først runder hun dog af med en klar anbefaling:

    - Mange kender ikke de fantastiske efteruddannelsesmuligheder, de har i HK og andre steder – for eksempel de mange AMU-kurser, som vi jo alle sammen betaler til via Arbejdsmarkedsbidraget. Dem kan jeg kun anbefale at kigge nærmere på, da du kan lære alt muligt inden for salg, markedsføring, ledelse og personlig udvikling.