De fire medlemmer får pengene i sager om uberettiget bortvisning, manglende løn og betaling for pauser.

Godtgørelserne udbetales efter et forlig indgået mellem virksomheden og HK Nordjylland. Forliget er indgået efter mange dages og måneders ihærdig kamp for at sikre at HK’ernes rettigheder opfyldes. 

- Den konkrete sag har været anledning til, at virksomheden og HK Nordjylland vil fortsætte dialogen og samarbejdet fremadrettet for at forebygge lignende sager og for fremadrettet at sikre medarbejdernes arbejdsforhold. Og sagen er blot et af mange eksempler på, at det nytter at stå sammen - og at være medlem af en rigtig fagforening. Sagen var nemlig næppe endt til vores medlemmers fordel, hvis ikke både medarbejderne og fagforeningen beslutsomt havde taget kampen for at få rettighederne opfyldt, vurderer Jon Harild, formand for HK Handel Nordjylland.

Formanden fortæller også, at den konkrete sag skaber værdi for langt flere end de fire medarbejdere på den konkrete virksomhed.

- Hver eneste gang vi som fagforening vinder en sag eller indgår forlig i sager om medarbejdernes rettigheder, så medvirker vi til at udvikle det danske arbejdsmarked til at blive et bedre sted at arbejde. Det lange seje træk medvirker dag for dag til at vi får skabt en lidt bedre løn, et sundere arbejdsmiljø, nogle rimelige pauser og mulighed for at videreudvikle vores kompetencer.  

I HK er vores kernemission at sikre gode arbejdsforhold for medarbejderne. Den kamp fortsætter vi – og vi vinder. Derfor er der grund til at sige tillykke – ikke kun til de fire medarbejdere, der fik en godtgørelse. Nej der er grund til at sige tillykke til alle medlemmerne af HK og de rigtige fagforeninger, slutter Jon Harild.

 Jon Harild

Jon Harild, formand for HK Handel Nordjylland.