Bogholder

Hvis man engagerer sig i netværket, så får man også en masse igen. Vi forventer til gengæld, at medlemmerne netop engagerer sig og bidrager med viden, input og netværk. Medlemmerne kommer samtidig med i en god, sammentømret gruppe, hvor vi også hjælper hinanden på andre måder.
-Gitte L. Albjerg og Sussie Brinks, medlemmer af "Økonomi- og rengskabsmedarbejdernetværk i HK Midt"

 

 

Gitte og Sussie er begge økonomimedarbejdere. Den ene i en rengøringsvirksomhed, den anden i en virksomhed, der arbejder med isolering. Fælles for dem begge er ikke bare, at de arbejder med bogføring, lønregnskab, skat, moms, feriepenge m.m. Fælles er også, at de begge er medlemmer af HK’s netværk for økonomifunktionen:

    - Jeg tog initiativ til netværket for fire år siden, da jeg havde taget en facilitatoruddannelse. Dengang sad jeg i en anden stilling, og jeg var den eneste i virksomheden, der arbejdede med økonomi. Derfor savnede jeg nogen at vende tingene og sparre med i det daglige, fortæller Gitte L. Albjerg om baggrunden for, at hun sammen med HK Privat Midt tog initiativ til netværket, hvor Sussie Brinks i dag er med-facilitator. Gitte fortsætter:

    - Jeg læste om muligheden på HK og tænkte, at det lød rigtigt spændende. Jeg har bestemt ikke fortrudt det, og andre havde det åbenbart på samme måde. For vi kunne faktisk lukke gruppen fra starten. Nu har et par medlemmer fået andre jobs, og vi har plads til nye medlemmer.

 

Netværket var simpelthen det, jeg manglede. For dengang jeg så annoncen for Netværket havde jeg været ene-bogholder i mange år
-Sussie Brinks

 

”Netværket var det, jeg manglede….”

Sussie Brinks er ikke mindre positiv, når hun skal fortælle om sit udbytte af at være med i økonomi-netværket:

    - Netværket var simpelthen det, jeg manglede. For dengang jeg så annoncen for Netværket havde jeg været ene-bogholder i mange år, men var faktisk skiftet til mit job hos Persolit. Her har jeg i dag 6 kollegaer i økonomiafdelingen, men årsagen til, at jeg meldte mig til Netværket var faktisk årene, hvor jeg havde siddet som ene-bogholder. For selvom jeg i dag har kollegaer at sparre med, så har jeg stadig meget stor glæde af at høre, hvordan andre løser de udfordringer, vi alle sidder med. Det sparring får jeg i økonominetværket.

    - Når du er ansat som ene-bogholder og selv skal finde ud af alt omkring lovgivning, så mangler du nogen at vende tingene med. Det får man i i HK-netværket, og jeg bestemt heller ikke fortrudt, at jeg gik med fra starten, konstaterer Sussie:

    - Når jeg forsøger at være på højde med nyhederne på økonomiområdet, så tænker jeg jævnligt ”….hov, det nævner jeg lige på næste netværksmøde eller slår det op i netværkets Facebook-gruppe”. Så får jeg et bud på, hvad der er andres take på tingene. For eksempel i forhold til de nye feriepenge.

 

Vi har også på vores møder haft både interne og eksterne oplægsholdere på. For eksempel fra HK. Det kan være med oplæg om alt fra moms, skat eller reglerne for fleksjobbere til nogle mere ”menneskelige” emner om trivsel på arbejdspladsen.
- Gitte L. Albjerg

 

Godt organiseret netværk

For Gitte og Sussie er det vigtigt, at det er et godt organiseret netværk, de tilbyder medlemmerne:

    - Jeg laver en gang om året et årshjul med netværkets begivenheder, fysiske møder, online møder osv. Det bliver så lagt ud i vores fælles Facebook-gruppe. En af vores aktiviteter er forskellige virksomhedsbesøg, der i første omgang har været holdt hos hinanden. Her har chefen ofte været forbi for at fortælle om virksomheden, og også ”værten” selv har været på. Jeg ved, at mange ser frem til de besøg, fordi det er spændende at komme ud og samtidig lære hinanden endnu bedre at kende, fortæller Gitte L. Albjerg:

    - Vi har også på vores møder haft både interne og eksterne oplægsholdere på. For eksempel fra HK. Det kan være med oplæg om alt fra moms, skat eller reglerne for fleksjobbere til nogle mere ”menneskelige” emner om trivsel på arbejdspladsen.

 

Noget for noget

Som medlem af netværket for økonomifunktionen får du masser udbytte – især hvis du selv engagerer dig i netværket:

    - Hvis man engagerer sig i netværket, så får man også en masse igen. Vi forventer til gengæld, at medlemmerne netop engagerer sig og bidrager med viden, input og netværk. Medlemmerne kommer samtidig med i en god, sammentømret gruppe, hvor vi også hjælper hinanden på andre måder. For eksempel når vi ser jobopslag, som vi mener, at andre medlemmer bør høre om. For vi kender jo også efterhånden hinandens kompetencer, siger Gitte og Sussie – og kommer med en klar opfordring:

    - Hvis der sidder HK’ere derude i en økonomifunktion og mangler netværk og sparring, så skal de endelig tage fat i Anne Marie Wils, der er faglig konsulent i HK Privat Midt og samtidig er netværkets kontaktperson i HK. For vi søger lige nu medlemmer til netværket. 

 

>> læs mere om netværket og kontakt Anne Marie Wils, faglig konsulent i HK Privat Midt

 

Sådan er netværket for økonomifunktionen organiseret

Det er medlemmerne selv, der organiserer og driver netværket i HK-regi. Netværket står derfor selv for at organisere møder og aktiviteter, men HK Privat er klar på sidelinjen, når facilitatorerne har brug for assistance. De fleste af netværkets møder, der ikke er virksomhedsbesøg, afholdes samtidig hos HK Midt i Odin Havnepark:
    - HK understøtter os, og jeg holder samtidig HK orienteret om, hvad der sker i netværket. Så HK er en god ballast for os og er gode til at støtte op om os, fortæller Gitte L. Albjerg, der i det daglige arbejder i en økonomifunktion og desuden er facilitator i netværket.

 

> Læs mere om netværket og kontakt Anne Marie Wils, faglig konsulent i HK Privat Midt, her.

 

> Læs mere om de faglige netværk i HK Privat her: https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat/netvaerk