Vi tilbringer nemlig mange af livets timer på vores arbejdsplads. Vi er næsten mere sammen med de nærmeste kolleger end vi er sammen med familie og private venner. Og kollegafælleskabet betyder meget for vores trivsel og udvikling – både fagligt og menneskeligt.

I juletiden er vi på mange arbejdspladser sammen på en anderledes måde. På nogle arbejdspladser har vi særlige traditioner med for eksempel at spise traditionsrige juleretter som f.eks. gløgg og æbleskiver. Andre steder samler julehyggen sig om fælles lege med drillenisser og pakkespil m.v.

Spred julestemning - og del kollegakarma

Vi er sammen på en lidt anderledes måde i juletiden. Der er lidt mere plads til hygge. Og måske en anledning til at forstærke og udvide vores relationer både fagligt og menneskeligt. Måske får vi her i juletiden anledning til at tage kontakt til en kollega, som vi ikke kender så godt. Måske kan vi snakke med kolleger om ting vi ellers ikke får talt om. Kort sagt er julen en god anledning til ikke blot at sprede julestemning, men også at dele kollegakarma. For jo mere vi investerer i god trivsel med kollegerne, jo bedre arbejdsmiljø får vi – ikke blot i juletiden, men hele året rundt og arbejdslivet igennem. Det viser forskningen.

Som fagforening har vi stort fokus på vores kerneopgave, nemlig at arbejde vi for at sikre gode rammer for løn og ansættelsesforhold. Men vi har sandelig også fokus på alle de andre forhold, der giver arbejdslivet kvalitet. Blandt mange andre kollegerne på arbejdspladserne. Derfor fortsætter vi i HK med at sprede god kollegakarma på arbejdspladserne.

Slutteligt vil jeg ønske alle medlemmer en glædelig jul og et godt nytår i både arbejds- og privatlivet.

 

NB: Du kan i det nye år følge vores kampagne for kollegakarma: https://www.hk.dk/raadogstoette/arbejdsmiljoe/arbejd-med-arbejdsmiljoe/god-kollegakarma.

 

De bedste julehilsner

Kirsten Estrup Madsen, Afdelingsformand, HK Nordjylland

Kirsten Estrup Madsen