FOTO: Screenshot fra pol.dk (nederst) + screenshot fra eb.dk (øverst)

Det midlertidige krav om mundbind eller visir hos butiksansatte bør ophæves hurtigst muligt. Sådan lyder budskabet fra HK Handels formand, Mette Høgh, der lige nu kæmper for at politikerne lytter til medlemmerne.t.

- Det har store arbejdsmiljømæssige konsekvenser at have mundbind en hel dag. Det skal tages alvorligt, og det er derfor, at vi råber op om, at kravet skal væk, siger Mette Høgh og tilføjer:

- Man kan gøre rigtig meget i detailhandlen for at minimere risiko for smitte uden det meget vidtgående krav om mundbind eller visir hos de ansatte. Og det har ansatte i detailhandlen igennem hele pandemien gjort, siger hun.

Hvad sker der efter d. 31. januar?

Indtil videre gælder de nuværende restriktionerne til og med d. 31. januar. Inden da skal Folketingets Epidemiudvalg tage stilling til, hvilke restriktioner der forlænges, og hvilke der ophæves derefter. 
I HK Handel arbejdes der på højtryk for, at politikerne lytter til vores krav. 

- Taget situationen lige nu i betragtning, og alt hvad vores medlemmer generelt gør for at holde smitten nede, så giver det ikke mening, at butiksansatte er tvunget til at have mundbind på en hel dag, når der lempes på andre restriktioner, siger Mette Høgh. 

 

Se også:

Politiken (13. januar): Mundbindstvang for butiksansatte overlevede: Nu går branche sammen for at få politikerne til at droppe kravet (betalingsmur)

Ekstra Bladet (12. januar 2022) "Undrer sig over mundbindskrav: - Store gener"

Netavisen Pio (12. januar 2022): HK Handel: Lad butiksansatte trække vejret igen