Smilende kvinde arbejder på lageretDin fritvalgskonto stiger 1. marts eller 1. april 2022. Arkivfoto: Shutterstock 

Din fritvalgskonto stiger den 1. marts fra 6,0% til 7,0 %. Stigningen gælder for de fleste af HK Handels medlemmer, som arbejder på overenskomst som kontor-, lager- eller butiksansat. Arbejder du på overenskomsten mellem HK Handel og Danske Slagtermestre, stiger din fritvalgskonto den 1. april.  Er du i tvivl om, hvad der gælder for dig, kan du logge på Mit HK for at se, hvilken overenskomst du hører til.

Fritvalgskontoen (der også kaldes fritvalgslønkonto, særlig konto eller særlig opsparing) giver dig mulighed for selv at vælge, om du vil have f.eks. højere pension, løn eller ekstra frihed. Kontoen kan bruges til ekstra feriepenge, ekstra pension, to børneomsorgsdage, seniorfrihed, barns 2. sygedag, lægebesøg med børn eller løbende udbetaling med din løn.
Hvert år i maj skal du bestemme, hvad der skal ske med kontoen det efterfølgende år. Hvis du ikke vælger noget, kan din arbejdsgiver udbetale kontoen løbende med din løn. Vær opmærksom på, at din arbejdsgiver skal have opfordret dig til at træffe et valg, før kontoen kan udbetales løbende. Hvis du ønsker seniorfrihed, er det særligt vigtigt, du giver besked i maj, da seniorfriheden bortfalder, hvis din konto løbende bliver udbetalt.

Har du spørgsmål?

Du kan altid kontakte din tillidsrepræsentant eller lokale HK-afdeling på tlf. 7011 4545, hvis du har spørgsmål til din fritvalgskonto.

Se også: Sådan fungerer fritvalgskontoen

 

Sådan er din fritvalgskonto steget

I 2012 fik du for første gang en fritvalgskonto med din overenskomst. Dengang var beløbet på 1,0 %. Siden da er kontoen steget hvert år.

1. marts 2016: 2,0 %
1. marts 2017: 2,7 %
1. marts 2018: 3,4 %
1. marts 2019: 4,0 %
1. marts 2020: 5,0 %
1. marts 2021: 6,0 %
1. marts 2022: 7,0 %