Hvis din chef ikke vil give dig mere i løn, så husk, at det ikke kun mere i løn, du kan få ud af en lønsamtale. Arkivfoto: Jens Gade / Colourbox

Det er en velkendt situation. Du har bedt din chef om at få mere i løn, fordi du selv mener, at du har ydet en stor arbejdsindsats. Men i stedet for at give dig ret, slår chefen armene opgivende op og siger, at ”der desværre ikke er noget at komme efter”.

Læs også om, hvordan du forbereder dig til lønsamtalen her

Se din lønstatistik for 2022 her

Men i stedet for at opgive håbet om overhovedet at få noget ud af samtalen, kan du bringe alternativer til løn i spil. For lønsamtalen handler ikke kun om kroner og øre. Alt er i princippet til forhandling.

Så hvis du for eksempel går og drømmer om flere personalegoder, er det til lønsamtalen, du skal bringe det på banen. Det handler nemlig om at udnytte muligheden for at drøfte dine løn- og arbejdsvilkår med din arbejdsgiver.

Fem alternativer til løn

  • Andre arbejdsopgaver
  • Personalerabat
  • Betalt frokostpause
  • Sundhedsforsikring
  • Andre goder: fri telefon, avis, computer mm.