Nogle HK’ere arbejder allerforrest i virksomhederne: De byder velkommen i receptionen og er virksomhedens første stemme i telefonen. Andre HK’ere arbejder mere usynligt. Det kan være it-medarbejderen, der styrer computere og servere i dybe kælderlokaler. Det kan være laboranten, som bag sterile døre bidrager til forskning, udvikling og produktion. 

HK'ere er specialister og generalister

Nogle HK’ere er specialister med stort ”S”. De har fordybet sig i en stærk specialviden på et meget lille fagligt område og arbejder ofte alene eller i små grupper. Andre HK’ere er generalister med stort ”G”. De har en meget bred viden på deres fagområde og er gode til at sikre koordination og samarbejde mellem specialisterne og mange faggrupper. 

Selv om HK’ere arbejder med mange forskellige opgaver, så har de mindst én ting til fælles. Deres job udvikler sig hurtigt. Når vi ser tilbage i tiden, så oplevede mange HK’eren som den lidt “stramme” nederdelsklædte sekretær med et myndigt blik over guldbrillerne. Hun vogtede over chefen og ingen fik adgang til hans kontor uden hendes først at være kommet forbi hendes skrivebord. 

Udvikler kompetencer

Heldigvis udvikler HK’ernes deres kompetencer og i dag uddanner HK’ere sig gennem mange forskellige uddannelser. HK’erne vil forme fremtiden med deres kompetencer og i mange af HK’s overenskomster har vi sammen med arbejdsgiverne afsat mange millioner til kompetenceudvikling. 

Fordele for medlemmer

Arbejder du som HK’er, så kan du sikkert få store fordele som medlem af HK. Læs om vores medlemsfordele på HK’s hjemmeside: Læs om medlemskab af HK. Vil du vide mere om de mange stillinger, som HK’erne arbejder i, så læs mere om de mange spændende HK-jobprofiler og se lister med i ca. 138 stillinger, som ofte besættes af HK’ere: Find information om HK's mange forskellige faglige fællesskaber.  

 

Tegning med nogle af nogle af de mange HK-jobfunktioner:

Tegning med mange HK-funktioner 

Illustrationen er tegnet af Catrine Lundholm, faglig konsulent i HK Nordjylland - og grafisk facilitator, tegner m.m. 

Kirsten Estrup Madsen 

Kirsten Estrup Madsen, afdelingsformand i HK Nordjylland.