Marianne Stein er uddannet socialrådgiver. Men hun har selv som borger været igennem noget af et mareridt. Et banalt trafikuheld fik fatale konsekvenser i form af et piskesmæld og en efterfølgende sygemelding i et job som socialrådgiver i en kommune. Herfra gik vejen via sygedagpenge, arbejdsprøvninger og til 14 måneder uden offentlig forsørgelse.

 

JEG TOG OMVEJEN
- FOR AT DU KAN TAGE GENVEJEN 

Ad mange lange omveje endte Marianne Stein med at få tilkæmpet sig et fleksjob – uden hjælp fra Jobcentret. I fleksjobbet arbejder hun med at rådgive andre mennesker, som ud over sygdomme også må kæmpe for at klare sig igennem en lovgivning, som i alt for høj grad fokuserer på at skubbe syge mennesker i job, frem for at hjælpe med at få hele mennesker tilbage til et normalt liv. 

 

Engagerer sig politisk 

Marianne Steins hjerte banker ikke kun for den enkelte klient. Ud over at rådgive og hjælpe borgere med deres sager i blandt andet Jobcentrene, så blander Marianne Stein sig også i den offentlige debat:  - Jeg har skrevet direkte til Folketingspolitikere og til medierne med det klare budskab: Giv os en ny lovgivning – og få de sygemeldte borgere ud af Jobcentrene, som i alt for høj grad kun fokuserer på at få selv de mest syge hurtigst muligt tilbage i job, fortalte hun med stort engagement i stemmen. 

- Særligt borgere ramt af stress og psykisk sygdom bliver hårdt ramt. Det er i mange tilfælde lettere for systemet at håndtere fysiske lidelser med mere forudsigelige prognoser og klarere viden om skånehensyn m.v. Det er generelt meget store krav, som vi stiller til sygemeldte. Mange af mine klienter oplever, at det næsten er et fuldtidsjob og at det kræver virkeligt mange ressourcer både fysisk og mentalt at være sygemeldt i dagens Danmark, sluttede Marianne Stein.

Medlemmerne kvitterede for Marianne Steins oplæg med en lang række spørgsmål – og store klapsalver. 

Marianne Stein, forfatter
Marianne Stein, forfatter, foredragsholder - og fleksjobber, der som tidligere sygemeldt socialrådgiver hjælper sygemeldte gennem forrået lovgivningskultur.

Velkommen til medlemsmøder

HK Nordjylland holder hyppigt medlemsmøder, hvor alle medlemmer er velkomne. Arrangementerne fremgår af Kursus og arrangementsoversigten på https://www.hk.dk/omhk/afdeling/nordjylland. Det er nemt og enkelt at tilmelde sig de gratis arrangementer via https://www.hk.dk/mithk.