Simon og Gitte

En glad Gitte Geertsen takker for valget. Foto: Carsten Bundgaard

HK Privat har fået ny næstformand.

Fremover skal 57-årige Gitte Geertsen sammen med sektorformand Simon Tøgern tegne HK Privats politiske ledelse.

Det står klart efter en ekstraordinær kongres, som HK Privat afholdt lørdag formiddag i Nyborg. Her blev Gitte Geertsen valgt med 135 stemmer. Hendes modkandidat, 35-årige Christina Madsen Kristiansen fik 121 stemmer.

- Jeg kommer til at gå til den her post med kæmpe ydmyghed og glæder mig virkelig til at gå i gang. Nu skal jeg hjem på min arbejdsplads og se, om jeg er så god en tillidsrepræsentant, som jeg går og praler med og kan forhandle mig ud hurtigt, så jeg kan komme i gang, sagde Gitte Geertsen fra scenen i Nyborg efter valget.

Det vil hun kæmpe for: 10 skarpe spørgsmål til Gitte Geertsen

Gitte Geertsen kommer fra en stilling som sagsbehandler i 3F’s a-kasse. Her har hun også været tillidsrepræsentant for 33 HK-kolleger. Ligesom hun har været formand for overenskomstgruppen Organisationer i HK Privat.

Med Gitte Geertsen som ny næstformand kan HK Privats 97.000 medlemmer se frem til en næstformand, som under valgkampen har slået på tre mærkesager: Flere medlemmer og tillidsvalgte, ligeløn og et bedre psykisk arbejdsmiljø.

På arbejdsmiljøet skal der ifølge Gitte Geertsens valgtale kæmpes på to fronter:

- Vi skal på den ene side arbejde forebyggende og understøtte kulturændringer på arbejdspladserne og være kendte for at indgå i pilotprojekter og turde prøve nye ting, om det så er 4 dages arbejdsuge, hjemmearbejde eller noget helt tredje, lød det fra Gitte Geertsen.

- På den anden side skal vi udfordre lovgivningen ved at føre sager, så vi fx kan få anerkendt flere psykiske arbejdsskader som fx stress.

HK Privat har stået uden næstformand siden oktober sidste år. Her blev den daværende næstformand, Anja C. Jensen, nemlig valgt som forbundsformand for HK. Og derfor måtte HK Privat indkalde til en ekstraordinær kongres.

Simon Tøgern, der er formand for HK Privat, glæder sig til - efter næsten halvt år alene i spidsen for sektoren - at have en næstformand over på den anden side af gangen i forbundshuset.

- Det bliver dejligt at få liv i næstformandskontoret igen, og jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet med Gitte Geertsen, som jeg kender godt fra hendes faglige arbejde i HK. Vi står over for store opgaver - ikke mindst overenskomstforhandlingerne i 2023 - så der er brug for al den faglige of politiske sparring, jeg kan få, siger Simon Tøgern.