Bestyrelsen i Overenskomstgruppe Sundhed

Bestyrelsen i Overenskomstgruppe Sundhed. Foto: Carsten Bundgaard

 

Sundhedsgruppen: ”Det vigtigste for os nu er fremtiden”

Mere i løn, flere tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, mere efteruddannelse og flere elever. Det er nogle af de vigtige emner, Sundhedsgruppen ifølge den nu genvalgte formand, Bonnie Blirup, skal arbejde for de næste to år.

- Der er mange ting at tage fat på. Vi får travlt, og det skal nok blive rigtig godt.

Sådan lød det fra formanden, tandklinikassistenten Bonnie Blirup, til de fremmødte medlemmer, da Sundhedsgruppen holdt landsmøde i Nyborg søndag d. 3. april 2022.

Bonnie Blirup gjorde det fra begyndelsen klart, at hun ikke ville bruge særlig meget af sin mundtlige beretning på at kigge tilbage. I stedet vil hun kigge frem. For der er meget at tage fat på ifølge den nu genvalgte formand: Gruppens medlemmer skal have mere i løn, de skal have mere efteruddannelse, og der skal være flere tillidsvalgte ude på klinikkerne og flere elever.

Næste år skal der også forhandles ny overenskomst for gruppens medlemmer, der dækker faggrupper som tandklinikassistenter, lægesekretærer og kliniksekretærer. Og de forhandlinger kan blive svære, lyder det fra formanden:

- Vi ved, at arbejdsgiverne har ekstra udgifter til el og varme. Men det har vi også! Og vi har stadig et lønefterslæb. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal blive med at være dem, der får mindst, sagde Bonnie Blirup, der gerne ser, at ret til mere efteruddannelse også bliver en del af de kommende forhandlinger.

Der blev også tid til et kort tilbageblik på de seneste to år. Blandt andet takkede formanden medlemmerne for den store opbakning, der er til Sundhedsgruppens arrangementer. En opbakning, som hun håber fortsætter.

Hun anbefalede også tandklinikassistenterne at blive medlem af Facebook-gruppen Klinikassistenterne, der er en Facebook-gruppe for medlemmer af HK Privat, der blev oprettet under de dramatiske overenskomstforhandlinger i 2020. Gruppen bliver fortsat flittigt brugt til at drøfte både stort og småt fra hverdagen som tandklinikassistent.

Tjek gruppen på Facebook 

Tre nye ansigter i bestyrelsen og genvalg til formanden

På generalforsamlingen skulle de 35 fremmødte medlemmer også vælge bestyrelse til en ny 2-årig periode.

Bonnie Blirup blev genvalgt som formand for gruppen de næste to år uden modkandidat:

- Tak for tilliden. Jeg håber, I ved, jeg skal gøre mit bedste. Jeg har haft en rigtig god bestyrelse de seneste to år – og det ved jeg, at jeg også får i næste periode, lød det fra den genvalgte formand, der også brugte sin korte takketale til at opfordre nye kræfter til at stille op til bestyrelsen.

Den opfordring blev der tilsyneladende lyttet til: hvert fald valgte tre nye ansigter at stille op og blev også valgt. Foruden de tre nye bestyrelsesmedlemmer blev tandklinikassistent Pia Anita Quist Degn, der har været næstformand i gruppen de seneste 2 år, og Heidi Svanefjord genvalgt til bestyrelsen.

Forud for dagens generalforsamling i Sundhedsgruppen er der på generalforsamlingerne i HK Privats lokale afdelinger blevet valgt 5 bestyrelsesmedlemmer. Det vil sige, at der nu sidder 10 medlemmer i bestyrelsen inklusive formand Bonnie Blirup. Bestyrelsen vælger, hvem der skal være næstformand på deres første bestyrelsesmøde. Du kan se alle bestyrelsesmedlemmer nedenfor.

Sundhedsgruppens bestyrelse

Valgt på landsmødet
Bonnie Blirup (formand), Tandlæge Julie Christiansen Aps (HK Nordjylland)
Pia Anita Qvist Degn (næstformand), Tandlægerne i Vestergade (HK Nordjylland)
Jeanette Hansen, Tandlæge Peter Amund Nielsen (HK Sjælland)
Heidi Svanefjord, Tandlægesekskabet Godt Smil-Næstved (HK Sjælland)
Jette Sørensen, Tandlæge Keld Overgaard Klinik I/S (HK Hovedstaden)

Valgt i afdelingerne
Bente Madvig Holm, Tandlægeselskabet (HK Hovedstaden)
Bente Mentz, Tandlægerne Sveistrup og Cederbek (HK Midtvest)
Gitte Kaadekildelund Witt, Lægerne Bispebroen I/S (HK Sydjylland)
Pia Sabroe Christiansen, Lægernes Kristinelund (HK Østjylland)
Amalie Hjelm Johansen, Tandlæge Keld Overgaard Klinik I/S (HK Hovedstaden)
Anuta Forea-Löw, Tandlægerne Dentist.dk Tønder I/S (HK Sydjylland)

Se kontaktoplysninger på bestyrelsen OBS! Bestyrelseslisten bliver opdateret.