Kaffekop med tekst

Hvad skal der til for at forbedre dit arbejdsliv lige nu? Hvilke rettigheder så du gerne, at der blev skruet på til den ene eller anden side? Altså, hvad skal HK Privat på vegne af dig og dine kolleger kæmpe for, når de sætter sig til bords og forhandler overenskomster næste gang?

Det gør de ganske vist først i starten af 2023. Men allerede nu er HK Privat i fuld gang med at forberede sig og klæde sig bedst muligt på til forhandlingerne.

Derfor er der nu brug for dine holdninger. På hk.dk/ok23 har du mulighed for at udfylde et kort med spørgsmål om, hvad der er vigtigst i dit arbejdsliv, og hvad du har brug for i fremtiden. Du kan svare frem til 29. maj.

Og der er rigtig god grund til at give din mening til kende, understreger Simon Tøgern, der er formand for HK Privat. Det tager bare tre minutter.

- Vi har brug for så mange besvarelser som overhovedet muligt. Først og fremmest selvfølgelig fordi, vi er nysgerrige på, hvad medlemmerne ønsker sig i deres arbejdsliv. Det er udsagn, som vi analyserer nøje og benytter, når vi skal prioritere, hvilke krav vi skal tage med til forhandlingsbordet, siger Simon Tøgern.

- Men også fordi, at den ballast af mange udsagn giver HK Privat en stærkere legitimitet. Vi kommer simpelthen til at stå stærkere i forhandlingerne. Både over for den øvrige fagbevægelse og over for arbejdsgiverne, fordi vi står med så mange medlemmers ønsker i ryggen.

Forud for overenskomstforhandlingerne i 2020 fik HK Privat i alt 18.897 udsagn fra medlemmerne. Her var de absolutte topscorere flere penge og mere fleksibilitet. Ønsket blev ved overenskomstfornyelsen honoreret med en forbedring af fritvalgslønkontoen, der steg fra 4 % til 7 %.

HK Privat besøger 1.000 virksomheder

 

Hvad kan gøre dit arbejdsliv bedre?

Vil du have indflydelse på, hvad HK Privat skal kæmpe for ved de kommende overenskomstforhandlinger? Så gå ind på hk.dk/ok23 og svar på disse tre spørgsmål:

1. I mit arbejdsliv er det vigtigste, at …

 

2. Jeg kunne godt tænke mig at have ret til …

 

3. Det kan blive endnu bedre i fremtiden, hvis …

 

Sidste frist for at svare er 29. maj 2022. Alle, der deltager, er med i lodtrækningen om kaffe og kage til sig selv og kollegerne. 

Interesseret i at få overenskomst?

Vil du høre mere om, hvad der skal til for at få en overenskomst på din arbejdsplads, så kan du sende en mail til faglig-afdeling@hk.dk, eller ring til din lokale afdeling på 70 11 45 45.