Unge studerende

Der er mange fordele ved at tage en uddannelse. Læs om dem her.

Mere i løn? Tjek. Større faglig selvtillid? Tjek. Det svarer et flertal HK Handels medlemmer, at de har fået ved at gå fra ufaglært til faglært.

Hele 57% har oplevet en styrket faglighed, mens 56 procent har fået mere i løn. Det viser en rundspørge bland HK Handels medlemmer.

Mange fordele

En af dem, der har oplevet både styrket faglighed og højere løn, er HK’eren Allan Fog Nielsen. I 2006 fik han efter flere års arbejde som ufaglært salgsassistent i Jysk Sengetøjslager tilbudt en elevplads i Fona. Det betød, at han i 2008 endelig kunne kalde sig faglært salgsassistent med speciale i radio og teknik.

Og derfra gik det stærkt med mulighederne.

- Jeg tog uddannelsen i første omgang, fordi jeg gerne ville være bedre stillet i min karriere, og det må jeg sige, at den har hjulpet mig med, fortæller Allan Fog Nielsen.

Siden hen er jobbet i Fona både blevet skiftet ud med jobs som salgskonsulent i Microsoft og system support specialist i Dustin.

- Jeg er sikker på, at jeg ikke ville være kommet i betragtning til de jobs, hvis ikke jeg havde haft min uddannelse i baghånden. Den har åbnet så mange døre for mig, siger han.

Også på lønsedlen har Allan Fog Nielsen kunne se en forskel fra dengang, han arbejdede som ufaglært.

- Selvom forskellen ikke er kæmpestor, kan den alligevel mærkes. Det har for eksempel betydet, at jeg har lidt mere luft i økonomien til nogle af de sjove ting.

FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

Hvis der er overenskomst på din arbejdsplads, har du ret til uddannelse og efteruddannelse. Når du bruger din ret, øger du samtidig din jobsikkerhed og mulighed for højere løn og pension. Og samtidig bliver du mere attraktiv over for virksomhederne, for de står stærkere med veluddannede medarbejdere. Der er med andre ord mange gode grunde til at videre- eller efteruddanne sig.

Du kan læse mere om uddannelse her.

 

OM undersøgelsen

Rundspørge om uddannelse

Rundspørgen er sendt ud til ca. 32.000 medlemmer via nyhedsbrev. Ca. 200 faglærte medlemmer har besvaret spørgsmålet om, hvad de har fået ud af at tage deres uddannelse.