Nyuddannede TR'ere fra sundhedsområdet
Fra venstre: Ann Mørk Vilhelmsen, Bonnie Blirup, formand for Sundhedsgruppen og Randi Laudal Larsen.
- Jeg blev ikke tillidsrepræsentant, fordi der var problemer på arbejdspladsen. Vi havde i forvejen en arbejdsmiljørepræsentant, og klinikken er ISO-certificeret, så vi blev enige med vores arbejdsgiver om, at vi lige så godt kunne blive helt skarpere og vælge en tillidsrepræsentant også, forklarer Ann Wilhelmsen.

Hun har været ansat i 21 år på klinikken, hvor der arbejder 2 tandlæger og 5 tandklinikassistenter. Medarbejdere og ledelse holder ugentlige fællesmøder, hvor stort og småt om driften er på dagsordenen.

- Hverdagen fungerer godt, eller havde jeg vel ikke været der i 21 år. Men selvfølgelig kan der opstå noget. Jeg er ikke den, der kan skjule, hvis jeg synes, at nogen er blevet behandlet dårligt. Så bliver jeg nødt til at sige det. Det er nok også derfor, at det var mig, der blev tillidsrepræsentant, siger Ann Wilhelmsen men et smil i stemmen.

Ann Wilhelmsen har været tillidsrepræsentant i knap 2 år. I løbet af det seneste år har hun været afsted 4 gange for at tage HK Privats grunduddannelse for tillidsrepræsentanter.

En af Ann Wilhelmsens aha-oplevelser på grunduddannelsen har været, hvordan man kan blive en dygtig forhandler.

- Det handler om gode relationer. Man skal have en god relation med modparten for at kunne finde gode løsninger. Jeg har nok været lidt for sød. Jeg har lært at være mere bestemt, når jeg siger noget, men stadig holde den gode tone, forklarer Ann Wilhelmsen.

Næste opgave for Ann Wilhelmsen bliver at få sat de årlige lønsamtaler i system.

- Vi har ikke været så gode til at få holdt lønsamtaler. Det er et følsomt emne, fordi man let kan komme til at føle, at man ikke bliver værdsat nok, hvis man ikke får lige så meget som ens kollega. Jeg havde på et tidspunkt en kollega, som sagde: ”Jeg vil ikke vide, hvad I andre tjener, for jeg bliver så sur, hvis andre tjener mere end mig”, siger Ann Wilhelmsen.

- Det kan jo være et spørgsmål om kompetencer. Nogle kan varetage de fleste funktioner på klinikken, mens andre har andre kompetencer. Men man får ikke noget ud af ikke at gå til lønsamtale, tilføjer hun.

For Ann Wilhelmsen har det både været trygt og udfordrende at være afsted på tillidsrepræsentantuddannelsen.

- Det var dejligt, at det var de samme mennesker, jeg fulgtes med på de fleste moduler. For når man som jeg kommer fra en lille arbejdsplads, kan det godt være lidt udfordrende at skulle tage ordet i en større forsamling.

- Vi har haft nogle fantastiske undervisere, og jeg har fået masser af ny viden. Det har også været spændende at møde tillidsrepræsentanter fra nogle helt andre brancher og høre om, hvad de er optaget af på deres arbejdsplads. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at holde kontakten med dem.