Nyuddannede TR'ere fra sundhedsområdet
Fra venstre: Ann Mørk Vilhelmsen, Bonnie Blirup, formand for Sundhedsgruppen og Randi Laudal Larsen

Randi Laudal Larsen er typen, der altid har rakt fingeren op. I folkeskolen ved elevrådsvalget og i gymnasiet.Hun skulle da heller ikke bruge særlig lang betænkningstid, da muligheden for at blive tillidsrepræsentant opstod.

- Vi blev kontaktet af Jesper Nielsen, (faglig konsulent i HK, red.), som gjorde os opmærksomme på, at vi var nok tandklinikassistenter til at kunne vælge en tillidsrepræsentant.

Jeg hørte kollegerne, om der var nogen, der var interesseret. Det var der ikke, og jeg kunne mærke, at det kunne jeg godt tænke mig. Så jeg meldte mig, fortæller hun.

Randi Laudal Larsen har været tillidsrepræsentant i godt og vel et år, og hun har netop afsluttet HK Privats grunduddannelse for tillidsrepræsentanter.

- Det var vigtigt at finde ud af, hvad HK kan hjælpe med, og hvad jeg kan gøre for HK. Det har også været superfedt at være afsted sammen med en masse andre tillidsrepræsentanter fra andre brancher og høre, hvad det er for udfordringer, de står med. Det er selvfølgelig ikke alt, der har været relevant for mig. Men det har alligevel givet mig noget ballast, som jeg kan bruge som tillidsrepræsentant, siger hun.

- Jeg har lært om, hvordan en juridisk sag forløber, hvad jeg skal gøre, og hvordan jeg skal forholde mig, hvis en kollega bliver opsat. Så jeg synes, at jeg er blevet godt rustet til at håndtere eventuelle sager, tilføjer hun.

I sin tid som tillidsrepræsentant har hun dog ikke haft brug for at åbne sin faglige værktøjskasse. Hverdagen kører godt i det store og helt på klinikken, hvor der arbejder 5 tandlæger, 3 tandplejere og 8 klinikassistenter.

- Hvis en kollega har været utilfreds på noget, har jeg spurgt, om hun selv ville tage en snak med ledelsen, eller om hun ville have mig med. Indtil nu har jeg ikke haft brug for at markere mig, men jeg kan mærke, at jeg er klædt faglig på til, hvis der skulle komme en konflikt. Mine skuldre er blevet lidt ”bredere”, siger Randi Laudal Larsen med et smil i stemmen.