Fællesbillede af AMR
Arbejdsmiljørepræsentanter fra hele Sjælland deltog i workshoppen. 

I denne uge har arbejdsmiljørepræsentanter (AMR) fra hele landet været samlet til 2 dages konference, hvor emner som arbejdsskader, nedslidning, psykisk arbejdsmiljø og meget andet var på dagsordenen.

Hver afdeling havde i løbet af den første dag deres egen workshop med – og her valgte HK Privat Sjælland at fokusere på mobning.

For hvad er egentlig arbejdsmiljørepræsentantens rolle, hvis en kollega bliver mobbet?

Læs her om Arbejdstilsynets arbejde med mobning og krænkende handlinger her

Karl Peter Autzen, faglig konsulent i HK Sjælland, var facilitator på workshoppen og gav samtidig gode råd

Karl Peter Autzen, faglig konsulent i HK Sjælland, var facilitator på workshoppen og gav samtidig gode råd. 

Mange løsninger

HK Sjællands arbejdsmiljørepræsentanter blev præsenteret for tre cases, hvor en kollega havde oplevet mobning. Hver case havde tre niveauer af eskalering, hvor den sidste endte ud i en langtidssygemelding.

Der blev udvekslet mange erfaringer og idéer i grupperne, for der er ikke altid kun én rigtig tilgang til mobning. Samtidig gav Karl Peter Autzen, faglig konsulent i HK Sjælland, gode råd.

Der var for eksempel en AMR, som havde hjulpet en kollega ved at holde et møde med de implicerede. På den måde var de kommet til bunds i problemet, inden det udviklede sig. Mobning har både store konsekvenser for det generelle arbejdsmiljø og det enkelte menneske.

Vil du vide mere om mobning? Læs mere her

Workshoppen gav gode fif 

Christina R. Weirauch
Christina R. Weirauch er AMR ved Novo Nordisk. 

Hvad har du fået ud af at være med på workshoppen?

- Jeg synes, det er rart at sætte ansigt på dem, der er i mit lokale HK. Det gør bare, at man får et bedre forhold til HK. Når man kender ansigterne og ved, hvem man kan gå til, så er det bare nemmere. På sådan en workshop her, hører man også om andres erfaringer, så man ikke kun er sovset ind i sin egen virksomhed, siger Christina R. Weirauch.

Hvad synes du om emnet med mobning?

- Det var nogle gode snakke, vi havde. Man har en idé om, hvad man selv vil gøre, og der er det sjovt, at vi har hver sin indgangsvinkel på, hvordan det kan være, og hvordan vi kan løse det. Og så fik man en masse fif til, hvordan man kan gøre i sådan en situation. Det var godt, siger Christina R. Weirauch.

Find flere værktøjer til at komme mobning til livs her