Lotte Frederiksen arbejder som laborant ved Institut for Miljøvidenskab og har mange års erfaring som tillidsrepræsentant. 

På mange arbejdspladser – og altid i det offentlige – er det tillidsrepræsentanten, som kollektivt forhandler lønnen for medarbejderne.

Lotte Frederiksen har været tillidsrepræsentant i 23 år og tager dermed en del erfaring med til forhandlingsbordet hvert år, når hun skal forhandle løn på vegne af laboranterne ved Institut for Miljøvidenskab, som ligger ved halvøen Risø udenfor Roskilde.

Et grundigt forarbejde og klare strategiske overvejelser førte både i år og sidste år til gode resultater. I 2021 forhandlede hun 7 faste tillæg, og i 2022 blev det til 3 faste tillæg og 1 engangstillæg. HK Sjælland har spurgt Lotte Frederiksen, hvilket arbejde der ligger bag en lønforhandling, og det er faktisk en forhandling, der allerede starter, når en ny kollega ansættes.

Det lykkes også nogle gange for mig at få noget, der er højere end det, lederen har tænkt fra start af.
- Lotte Frederiksen, tillidsrepræsentant

Højere startløn

Når et HK-medlem bliver ansat, så gennemgår Lotte Frederiksen både stillingen og den nye kollegas kvalifikationer og kompetencer. Hvis ikke hun har mødt kollegaen til ansættelsessamtalen, så ringer hun til vedkommende for at præsentere sig selv og høre nærmere. Når kvalifikationerne er på plads, giver hun et bud til ledelsen.

- Så slås jeg for et kvalifikationstillæg til den nyansatte. Det er for mit vedkommende en reel forhandling. Det vil sige, at der er gange, hvor jeg ikke får det, og der er også gange, hvor jeg får det. Det lykkes også nogle gange for mig at få noget, der er højere end det, lederen har tænkt fra start af, siger Lotte Frederiksen.

Find ud af mere om lønforhandlinger og lønstatistik her

Grundigt forarbejde med medlemmernes hjælp

Hvert år forhandler Lotte Frederiksen ud fra de lønsumsmidler, der er fremsat af ledelsen. Det betyder som regel, at der er mulighed for at forhandle om 3 faste løntillæg.

Den enkelte medarbejder har mulighed for at sende en ansøgning med argumenter for, hvorfor personen skal have en lønforhøjelse. Men Lotte Frederiksen lægger også et stort arbejde i selv at tale med alle kollegaerne, for det er ikke alle, der er gode til at rose sig selv, selvom de fortjener det.

- Rigtig mange synes, det er svært at sætte sig ned og rose sig selv på et stykke papir. Så vi har fået lavet en lokalaftale, som betyder, at man sagtens kan komme i spil til en lønforhandling, uden at man indleverer en ansøgning, siger Lotte Frederiksen. 

Det betyder, at hun som tillidsrepræsentant kan gå rundt og få en snak om, hvilke kvalifikationer og nye opgaver den enkelte har tilegnet sig i løbet af året. Hvis folk ikke har søgt lønforhøjelse i mange år, giver det også anledning til at tage en snak om udvikling, nye opgaver og trivsel.


Husk dine kvalifikationer 

Lotte Frederiksen opfordrer til, at man som medarbejder løbende skriver ned, når man lærer nyt.
 
Meget kompetenceudvikling foregår løbende på arbejdspladsen, derfor kan du hjælpe dig selv ved at skrive ned, når du har fået:
 
  • ny viden
  • mere eller ny erfaring
  • ekspertise inden for et nyt område
  • nye kompetencer

Skubber al nervøsitet og mindreværd væk

Når medlemmerne har klædt Lotte Frederiksen på med gode argumenter, så netop de skal have en lønforhøjelse, er hun klar til forhandlingerne med ledelsen.

Men inden hun går ind, bruger hun en teknik, som hun har lært på et af de mange forhandlingskurser, hun har taget via HK.

- Det er vigtigt, når du går ind til en lønforhandling, at du ikke lader dine egne følelser i forhold til nervøsitet eller noget andet skinne igennem. Jeg plejer at starte med at mærke jorden under mine fødder, og så tænker jeg på noget, der er meget værdifuldt for mig, forklarer Liselotte Frederiksen og fortsætter:

- Jeg forestiller mig at stå for enden af en allé, og på hver side af den her allé står alle dem, som elsker mig. Det er mine venner, familie og børn. Så står de alle sammen med et flag eller en blomst. Billedet er taget fra den dag, hvor jeg blev gift med min mand. Da jeg gik ned ad den allé, eksploderede glæden inden i min krop. Det er et af de mest fantastiske og følelsesladede øjeblikke, jeg har oplevet. Når jeg hiver den følelse frem, så skubber jeg alt nervøsitet og mindreværd fra mig. Så når jeg går ind ad døren til en forhandling, går jeg ind med gejst og glæde, og så kommer jeg med en helt anden udstråling, siger Lotte Frederiksen.

Når forhandlingen går i gang, kører der en bold frem og tilbage mellem tillidsrepræsentanten og ledelsen. Her lægger Lotte Frederiksen altid en strategi inden mødet, så hun sigter mod et klart mål i forhandlingen. Det er en proces, som også kan stoppe undervejs, hvis Lotte Frederiksen eller institutlederen har brug for at tale med baglandet, inden aftaler indgås.

- Lønforhandlingerne er en proces for mig. Det er ikke bare et møde, og så er lønforhandlingen overstået. Det er en proces, der kan køre over 2 måneder.

Læs også: Hos Linda går medlemstallet kun en vej – og det er op

Åbenhed om løn

Når lønforhandlingerne slutter, får de medarbejdere, som har fået mere i lønposen, besked. Samtidig skriver Lotte Frederiksen ud til de pågældende, om ledelsen må offentliggøre deres forhandlede tillæg med navns nævnelse. Det giver en kultur, hvor der er åbenhed om lønnen.

- Ny løn har ikke den funktion, som løn skal have, hvis ikke vi har en dialog omkring det, siger Lotte Frederiksen.

Lotte Frederiksen sætter sig altid et mål for lønforhandlingen, men det vigtigste succeskriterium er, at begge parter får noget ud af den.

- Det allervigtigste ved lønforhandlinger er, at man kan gå derfra med en følelse af, at man har fået en win-win-situation, hvor begge parter føler sig hørt, og begge parter er kommet i mål med det, som de vil, siger Lotte Frederiksen.


Skal du selv forhandle din løn?

Hvis du selv skal forhandle din løn, så sker det som regel til en lønsamtale.
 
Første skridt mod at få lønforhøjelse er at bede din chef om en lønsamtale. Du har ret til at få en lønsamtale mindst én gang om året, hvis du arbejder et sted med overenskomst.