Som sektorformænd i tre af HK’s afdelinger interesserer det os naturligvis, hvad grunden er, når vi har medlemmer, der melder sig ud. Og på det seneste har vi fået tilbagemeldinger, der bekymrer os.

 

I krisetider rykker vi sammen og står sammen. Det er det værste tidspunkt at melde sig ud af sin faglige organisation. 
Lasse Thorn, Julie Bæk Krogh og Christina M. Kristiansen

 

Det lader nemlig til, at der er banker, der råder deres kunder til at melde sig ud af HK Privat og ind i én af de gule fagforeninger for at spare penge. Det er ikke bare en undergravning af den danske model, som vi finder meget usympatisk. Vi mener også, det er forkert og uoplyst rådgivning.

Formand for HK Privat Sjælland Lasse Thorn, formand for HK Privat Sydjylland, Julie Bæk Krogh, og formand for HK Privat Nordjylland, Christina M. Kristiansen.

Lasse Thorn (øverst), Julie Bæk Krogh (nederst) og 
Christina M. Kristiansen (til højre).


Lige om lidt skal der forhandles en ny overenskomst. Lønmodtagerne har forventninger om flere penge, mens arbejdsgiverne forventer en kriseoverenskomst med kun få forbedringer. Kan lønmodtagernes høje forventninger og krav ikke indfries, kan det ende med en konflikt.

 

Ingen konfliktstøtte

Er man ikke medlem af en overenskomstbærende fagforening under en konflikt, får man ikke konfliktstøtte. Man vil derfor komme i et hæsligt dilemma, hvor man enten selv skal dække sin manglende løn, mens man kæmper sammen med sine kolleger for bedre arbejdsforhold, eller arbejde videre og derved styrke arbejdsgiverens side.

Og så har vi slet ikke nævnt den lønforsikring, som medlemmerne også opgiver, hvis de melder sig ud. I en tid, hvor inflationen forventes at medføre stigende ledighed, virker det hovedløst at rådgive til.

I krisetider rykker vi sammen og står sammen. Det er det værste tidspunkt at melde sig ud af sin faglige organisation. 
Selvom det i første omgang kan spare lidt penge, så kan det i sidste ende blive et dyrt valg.