Karina Sørensen, tillidsrepræsentant i Viborg Jobcenter.

Mere end 400 indstillinger er blevet indsendt til A4 Mediers pris Årets TR 2022, der ifølge A4 Medier, er stiftet for at ”hylde 'rygraden i den danske model' - de tusindvis af mennesker, der hver eneste dag frivilligt påtager sig arbejdet og ansvaret og får arbejdsmarkedets hjul til at dreje”. En af de fem nominerede er HK Kommunals egen Karina Sørensen, der er tillidsrepræsentant for Jobcenter Viborg.
I indstillingen skriver Karina Sørensens kolleger blandt andet, at de ved, at Karina altid har deres ryg og at politikere, både de lokale og på Christiansborg ved, hvem hun er.

Ildsjæl udover det sædvanlige

Karina Sørensen beskrives i de mange indstillinger, som 'en inspiration', 'skarp som bare pokker' og ''en ildsjæl ud over det sædvanlige', skriver A4 Medier.
- Som tillidsrepræsentant vejleder og støtter hun, og hun råber gerne op, hvilket skaber stor tryghed, skriver kollegerne, der har været gennem flere større besparelsesrunder.

Derudover bliver Karina Sørensen fremhævet for sin enorme indsats for at skabe respekt for arbejdet i jobcentrene i en tid, hvor "jobcenter-bashing" fylder i den offentlige debat, skriver kollegerne.
Hun forsvarer nemlig sine kolleger, hvis job "dagligt kritiseres i medierne", med avisindlæg og deltagelse i debatter. Karina Sørensen er heller ikke bleg for hverken at tale alvorsord til Viborg Byråd eller skrive personligt til beskæftigelsesministeren. Men som tillidsrepræsentant kører hun aldrig sololøb - hun husker altid at spørge, hvad hun skal mene på kollegernes vegne.

Læs også om Karina Sørensens kamp for jobcentermedarbejderne