Læs de gode råd til, hvordan I bliver klar til Black Friday. Foto: Simon Klein-Knudsen

Black Friday giver travlhed og særlige udfordringer både i butik, på lager og på kontor. Vi har samlet en række gode råd fra arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel, Henriette Bjerg Mahrt, til, hvordan du bidrager til at klæde dine kollegaer godt på.

Sæt dem ind i deres rettigheder

Når det skal gå stærkt på arbejdspladsen, og der er brug for ekstra hænder, så er det ekstra vigtigt, at man som medarbejder kender sine rettigheder i forhold til pauser, vagtplaner og overarbejde.

Du kan derfor med fordel tage en snak med dine kollegaer eller skrive ud til dem om, hvad de skal være opmærksomme på. Det vil variere fra overenskomst til overenskomst, hvad reglerne præcist er for arbejdstid, men de kan fx få et overblik over reglerne for arbejdstid her.

Tal om konflikthåndtering

Travlhed og mange mennesker i butikken kan desværre føre til konflikter både med kunder og kollegaer. Derfor er det også vigtigt, at dine kollegaer er klædt så godt som muligt på til at tackle eventuelle konflikter. Tal om hvordan og hvornår konflikter opstår hos jer, og hvad I kan gøre både før, under og efter en konflikt opstår. Tal fx om, hvordan I nedtrapper konflikter og om, hvordan I håndterer konflikter, som alligevel eskalerer.

De kan fx læse om at håndtere konflikter med kollegaer her eller at håndtere konflikter med kunder her.

Læs også: Sådan håndterer i ubehøvlede kunder 

Stil dig til rådighed

Gør dine kollegaer opmærksom på, at du står til rådighed, hvis de oplever noget ubehageligt eller har brug for en snak.

Din lokale afdeling i HK Handel er selvfølgelig også klar til at hjælpe, hvis I fx oplever, at jeres arbejdsgiver ikke overholder reglerne for fx arbejdstid eller godt psykisk arbejdsmiljø.