Som formand for HK Stat Nordjylland synes jeg, at det er en skam at reducere debatten om faggrupper og velfærdssamfund til et spørgsmål om håndtemperaturer. Debatten om vores fælles velfærdssamfund er alt for vigtig til at blive reduceret til et spørgsmål om varme og kolde hænder. 

Hænder, hjerter og hjerne er alle vigtige

Som HK’er og formand for 2000 statsansatte HK-medlemmer ved jeg, at HK’erne både har varme hænder, hjælpsomme hjerter og kløgtige hjerner. Ligesom alle de andre faggrupper, der arbejder for velfærdssamfundet bidrager HK’erne med vigtige kompetencer. 

Og alle dele – hænder, hjerter og hjerner - er vigtige for borgerne og samfundet. HK’erne bruger eksempelvis hænderne, når de med varme håndtryk byder velkommen til tusindvis af studerende på uddannelsesstederne. Og HK’erne bruger deres bankende hjælpsomme hjerter, når de unge har brug for særlig støtte eller for at forstå studieordninger. HK’ernes hjertelige service udfolder sig også, når kriseramte borgere kontakter Politiet for at anmelde kriminalitet. Og HK’ernes kløgtige hjerner yder maksimalt for at rådgive tusindvis af borgerne, som har brug for hjælp til at forstå komplekse regler i SKAT. Og mange HK’ere bruger deres kløgtige hjerner til at sikre at regler overholdes, regninger betales og it-systemer virker i hele den statslige sektor. Hermed kan andre faggrupper fokusere på deres kerneydelser.  
 
Min pointe er, at HK’erne – ligesom alle andre faggrupper i den statslige sektor – hver for sig og sammen kan og skal bruge hinandens kompetencer til fælles gavn for borgerne og vores samfund.  

Jeg ser frem til den fortsatte dialog om den offentlige sektors fremtid – og jeg håber inderligt, at vi kan få en god debat med vigtige nuancer. Og gerne med færre fordomme om håndtemperaturer på forskellige personalegrupper. 
Jonna Vestergaard - formand for HK Stat Nordjylland
Jonna Vestergaard, formand for HK Stat Nordjylland.