Tidligere på året havde vores Karriere- og Uddannelsesvejleder, Jane Helweg Foget, møde med et opsagt medlem. Medlemmet, Karina (*), blev opsagt med virkning d. 1. oktober og fritstillet indtil da. Det var aftalen, Karina og hendes tidligere arbejdsgiver blev enige om allerede d. 8. september. 

Karina havde svært ved at genkende sig selv. Det hele kørte rundt for Karina, og hun havde behov for at snakke med nogen om sin situation. Karina tog hurtigt fat i HK.

 


For rigtig mange følger der efter en opsigelse en svær tid, hvor tanken ofte først går på ”Hvad med min økonomi? Hvordan skal jeg få det til at hænge sammen?”

De samme tanker gik Karina med. Disse tanker og tumulten fra en periode med et dårligt arbejdsmiljø resulterede i, at Karina havde svært ved at genkende sig selv. Det hele kørte rundt for Karina, og hun havde behov for at snakke med nogen om sin situation. Karina tog hurtigt fat i HK – specifikt HK Nordjylland -, og hun endte med at få fat i vores Karriere- og Uddannelsesvejleder, Jane Helweg Foget.

Karina fortæller, at ”(…) da jeg finder dig, Jane, og jeg begynder at snakke med dig, så får jeg mere ro på. Så er der en, der kan sige: ’Her finder du det og det’ og ’Du kan bruge os til det her’”.

Blev set som et helt menneske

Det var her, Karina fik øjnene op for, hvad hun kunne få for sit medlemskab.

”Selvfølgelig skal man søge job og lave et CV, men der er også andre ting i verdenen. Da jeg møder dig, Jane, så møder jeg pludselig en, der kan tale om noget andet. Vi kom ned i gear. Jeg møder et andet menneske, der kan se andet end det, jeg har været igennem: Du så et helt menneske. Man føler sig diskvalificeret, når man bliver opsagt, så det var virkelig fedt, jeg mødte dig, Jane. Det betyder meget, og det vil det gøre for alle”, fortæller Karina.

Karina fik vejledning til at skrive en ansøgning og få sat den op, så den afspejlede Karinas kompetencer, og hvad hun bidrog med til en arbejdsgiver. Hun fik også redskaberne til at håndtere en jobsamtale:

Man føler sig diskvalificeret, når man bliver opsagt, så det var virkelig fedt, jeg mødte dig, Jane. Det betyder meget, og det vil det gøre for alle...
- Anonymt medlem af HK Nordjylland

”Jeg har jo ikke kompetencerne for det her område, så jeg har lyttet til jer for at få mine kompetencer kommunikeret. Det har været meget professionelt – I har klædt mig på til at kunne klare de her samtaler”.

Der kan være rigtig mange kontaktpunkter, når du tager fat i din fagforening. Og det er ikke alle, der ønsker at finde alle informationer online: ”Folk har fundet ud af, at de kan nøjes med at gå på hjemmesiden. Men jeg kan sgu ikke undvære den menneskelige kontakt”, fortæller Karina. 

”På mindre end to måneder skrev du under på en ny kontrakt!” lyder det tilbage fra Jane. 

 

Ny kontrakt og skift til det private

Ja, for Karinas historie er heldigvis endt lykkeligt. I november underskrev hun en ny kontrakt med en ny arbejdsgiver og skifter samtidig fra det kommunale område til det private. Karina fortæller:

”Jeg trænger til at komme i gang. Jeg er ved at kede mig. Jeg er virkelig spændt på det, og jeg glæder mig til det. Og så har jeg været derude et par gange, inden jeg skal starte. De tog bare imod mig – jeg træder ind, og så er jeg allerede en del af det. Jeg tror på, det er et godt job, jeg er endt i”.

Har du behov for at tale om dine kompetencer, få sparring, få gennemgået dit CV eller noget helt fjerde? Som medlem har du – ligesom Karina - muligheden for at blive vejledt af vores Karriere- og Uddannelsesvejleder, Jane Helweg Foget. Tilbuddet er for beskæftigede og opsagte medlemmer. 

* Karina er et fiktivt navn efter ønske fra medlemmet. Medlemmets navn er redaktionen bekendt. 

Uddannelse & Karriere Kurser