Tillidsrepræsentanter omkring et bord

Der var kun enkelte ledige stole ved det regionale OK24-møde i Roskilde, hvor tillidsrepræsentanter fra HK Sjælland var samlet for at høre om OK24-processen og udveksle ideer til kravsindsamling blandt deres medlemmer.

17. maj var det HK Stat Sjællands tur til at ruste de statslige tillidsrepræsentanter til at motivere medlemmerne til at formulere ønsker for deres arbejdsliv i den kommende overenskomstperiode. En opgave, som presser sig på, da 9. juni er sidste frist for at få indflydelse på, hvilke krav HK Stat skal stille til OK24.   

Formand for HK Stat Sjælland Heidi Juhl Pedersen bød velkommen til en fyldt mødesal og lagde ud med at beklage den korte tidsfrist for at få holdt møder med kollegerne ude på de enkelte arbejdspladser.

- Det var det muliges kunst. Vi håber, at I tilgiver os og går hjem og giver den fuld skrue med at indhente ønsker hos medlemmerne, sagde hun og gav ordet videre til HK Stats formand Rita Bundgaard, der var mødt frem sammen med næstformand Ulla Moth-Lund Christensen og en mindre delegation af fagfolk fra forbundshuset i København.   

LÆS OGSÅHK Stat skyder OK24 i gang i Kolding og Odense


HK Stats formand Rita Bundgaard (t.v.) og Heidi Juhl Pedersen, formand for HK Stat Sjælland, var værter for en veloplagt forsamling af lokale tillidsrepræsentanter. 

- Den vigtige opgave, som det er at forny en overenskomst, har topprioritet hos os i det næste års tid. Det er her, vi skal forhandle, hvilke vilkår der skal være gældende for alle statsansatte i de kommende år. Det gælder fx løn, trivsel og arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og meget andet, sagde Rita Bundgaard og opfordrede alle til at sætte gang i ønskeprocessen sammen med HK-klubberne ude på arbejdspladserne.

Dog med ét forbehold:

- Vi kommer ikke til at opfylde jeres ønsker 100 procent, men vi vil gå efter at få mest muligt med, forsikrede hun.

Søde sager fremmer ønskelysten

Efter en grundig gennemgang ved Rita Bundgaard af det såkaldte bagtæppe for OK24-forhandlingerne, fx inflation, krig i Europa og de seneste overenskomstresultater på det private arbejdsmarked, blev det deltagernes tur til at spørge og debattere. Flere fortalte om udfordringerne med at samle kolleger på forskellige fysiske adresser og at få vakt deres interesse for at indsende ønsker. Andre bød ind med erfaringer og forslag til løsninger til at skabe engagement i sagen hos medlemmerne:

- Jeg lægger bolsjer og postkort (med OK24-budskaber, red.) på deres pladser og siger ’husk det nu’, hver gang jeg ser dem, fortalte en. 

Som medlem kan du indsende OK24-ønsker på egne vegne, eller du kan gøre det sammen med din HK-klub. Det sker på OK24-siden frem til 9. juni 

En anden havde måttet erkende, at der skal lidt mere til for at få gang i ønskeprocessen:

- Vi siger, at de skal tage et skærmbillede af returmailen om, at ønskerne er modtaget, og vise den frem til deres TR. Så får de en slikpose.

Chat GPT bekræfter: Belønning virker

Belønning er vejen frem, lød det fra en tredje. Metoden til at konstatere det kom dog lidt som en overraskelse og fik mange i salen til at måbe højlydt.

- Jeg har lige været på kursus i AI, så jeg forhørte mig hos Chat GPT. Den sagde, at for at skabe incitament kan det være hensigtsmæssigt at tilbyde en præmie. Den havde jeg ikke lige set komme!

Efter 3 timers fokus på den sidste, intense fase op til fristen for kravsindsamling, rundede den lokale formand Heidi Juhl Pedersen mødet af.

-Mange tak for jeres deltagelse! Jeg er nu tanket op med energi, og jeg håber, at I har det på samme måde.