Når store bededag er blevet en almindelig arbejdsdag, skal du have lidt mere i løn. Foto: Mostphotos

Afskaffelsen af store bededag betyder ikke kun, at det er slut med at holde fri den dag i foråret. Store bededag bliver fremover en arbejdsdag, og du vil derfor blive kompenseret med et løntillæg på 0,45 % af din årsløn. Det svarer til en almindelig arbejdsdag.

Flere timer fra 2024

For en mindre gruppe af skolesekretærer og tandklinikassistenter vil der være nogle særregler, som du kan læse om her.

For størstedelen af HK Kommunals medlemmer – som ganske almindeligt fuldtidsansat – skal man arbejde 7,4 timer mere om året, og de vil sandsynligvis blive lagt på den fredag, der tidligere har været st. bededag. Snak med din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl om, hvad det betyder for jer. På nogle steder kan der være lavet lokalaftaler. Lovændringen om st. bededag træder først i kraft i 2024.