hånd holder 100 kroneseddel

Hvis din månedsløn fx er 28.000 kroner, vil der stå 98 kroner mere på din lønseddel for oktober måned. Foto: Mostphotos.

De fleste HK’ere i staten vil kunne se en lille ændring i tallene på lønsedlen, når overenskomstperiodens sidste lønstigning på 0,35 procent kommer til udbetaling fra oktober måned. Undtaget er de grupper, som har egne overenskomster med deres arbejdsgivere, fx DR og TV2.

I alt blev der ved OK21 aftalt en stigning på 6,75 procent fordelt på lønningerne i april og oktober over de 3 år. Den reelle stigning blev 5,11 procent på grund af udmøntning fra reguleringsordningen*. Størst var stigningen i april 2022 på 1,78 procent. 

LÆS OGSÅ: Lønnen stiger 1. april

Det bliver dermed ikke denne gang, at der sker en reallønsfremgang. I stedet må man fæste lid til de kommende OK24-forhandlinger, hvor krav om massive lønstigninger står allerøverst på forhandlernes liste.

Se de nye løntal

*Reguleringsordningen sikrer, at lønudviklingen på det private og det offentlige arbejdsmarked følges ad, og kan derfor både udmøntes positivt og negativt.