3 HK'ere i blå HK-ponchoer

I den kommende vinter er der udsigt til, at statens ansatte kan arbejde uden at være iført ekstra tøj og tæpper, da regeringen nu har ophævet instruksen om at skrue ned til 19 grader i offentlige bygninger. Det gælder dermed også HK’erne i Erhvervsstyrelsen, som sidste år skaffede HK-ponchoer og fingerløse vanter for at holde varmen. Foto: Maj-Brit Pedersen.

Forsyningssituationen er nu stabil nok til, at sidste års instruks om højst 19 grader i offentlige bygninger bliver ophævet. Det meddeler Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i dag i en pressemeddelelse

Det betyder dog ikke, at de gode sparevaner fra sidste vinter skal gå i glemmebogen, understreger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard:

- Efter en solbeskinnet sensommer er kulden på vej, og det er den tid på året, hvor vi tænder for varmen. Heldigvis står både Danmark og Europa et bedre sted end sidste år. Energipriserne er lavere, og Europas energilagre er godt fyldte. Regeringen ophæver derfor instruksen om 19 grader i statens bygninger. Energiudfordringen er imidlertid ikke gået væk. Det er derfor fortsat vigtigt, at danskerne og dansk erhvervsliv holder øje med energiforbruget og husker gode energivaner. Begrænsning af energispild er fortsat den største forsikring mod stigende priser og forsyningsproblemer. Regeringen overvåger den danske og europæiske forsyningssituation nøje, og vi er klar til at handle, hvis situationen ændrer sig til det værre, siger han.

LÆS OGSÅHistorisk energikrise tvinger staten til at skrue ned for varmen

Ophævelsen af instruksen betyder, at temperaturen på offentlige kontorer igen må ligge mellem 20 og 23 grader, sådan som det er beskrevet i arbejdsmiljøreglerne.

Hvis man på den enkelte arbejdsplads fortsat vil spare på energien, er der råd at hente på Sparenergi.dk.