Når 3 bliver til 1

Fjordland er - med mere end 200 ansatte - eksperter indenfor landbrugsrådgivning og rådgivning til andre små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Derudover har Fjordland afdelinger i Lemvig, Skive og Thisted. Men hvorfor introducerer vi dig til Fjordland?

Jo, ser du: Virksomheden har haft forhandlinger med HK med det fokus at få ens vilkår for virksomheden og de ansatte i alle tre afdelinger

Da Fjordland strækker sig udover regionsgrænserne, samarbejdede vores faglige konsulent Karina From Larsen med HK MidtVests faglige konsulent Jesper Nielsen.

”Det har været en overordentlig positiv proces, og det har været nogle meget konstruktive forhandlinger med tillidsrepræsentanter, ledelse og HK”, fortæller vores faglige konsulent i HK Nordjylland, Karina From Larsen.

Mandag d. 28. august præsenterede tillidsrepræsentanterne sammen med Karina og Jesper de flotte resultater overfor alle medarbejderne i de tre afdelinger. Her var det blandt andet resultatet af overenskomstønskerne fra medarbejderne, der blev gennemgået. Medarbejderne havde blandt andet ønsker til løn, ferie, pension og deres fritvalgskonto.

”Det har været en rigtig positiv proces, hvor vi har haft fokus på vores fælles mål og den gode dialog. Det har været utrolig lærerigt, og mine kollegaer har været helt uovertruffen i processen”, fortæller tillidsrepræsentant Carina Dahl Christensen.

”Vi var i Fjordlands ledelse meget spændte på forhandlingsforløbet med samling af tre forskellige aftaler til en ny fælles aftale. Det er rigtig glædeligt, at et godt planlagt og tillidsfuldt samarbejde med tillidsrepræsentanterne og HKs konsulenter gav en god opbakning af aftalen”, fortæller administrerende direktør Henrik Hardboe Galsgaard.

Resultatet blev således en overenskomst gældende for alle medarbejdere i de tre afdelinger.

Som ved enhver overenskomst betyder det, at der skulle foretages en urafstemning, hvor medarbejderne skulle stemme ja eller nej til den nye overenskomst: Det blev til et stort JA, og det er vi selvfølgelig utrolig glade for: ”For at det bliver en god og positiv proces, så skal der samarbejdsvilje til fra både A og B siden med det formål at opnå et godt resultat”, fortæller Karina From Larsen.

Har du en succeshistorie at fortælle? Du er altid velkommen til at dele den med os!