Computer med et øje i

Er din chef i virkeligheden en computer? Det undersøger ny podcast fra HK Handel.

Forestil dig, at det er en computer, der styrer, hvad du skal lave i løbet af din arbejdsdag. Den evaluerer hele tiden, om du gør det godt nok. Om du fortjener en lønforhøjelse. Om du skal fyres eller forfremmes.

Det lyder måske science fiction. Ikke desto mindre sker det faktisk allerede, og det kan få store konsekvenser for medarbejderne, fortæller Christina J. Colclough, der er internationalt kendt som en af de førende eksperter på området.

Se hende fortælle om problemet i videoen.

- Det, jeg ser lige nu, er, at ledelsen anvender nogle værktøjer, som de faktisk ikke helt forstår, siger hun.

Hvis værktøjerne ikke bliver brugt rigtigt, kan de blandt andet føre til et dårligere arbejdsmiljø med stress, overbelastning og diskrimination af bestemte medarbejdergrupper.

Du kan høre meget mere i HK Handels nye podcast ”Er din chef en computer?”. Du finder den ved at søge i fx iTunes, Spotify eller Google Podcasts. Du kan også høre bruge dette link på apple-telefon eller dette link på android-telefon.

Du kan også læse formand Mette Høghs blog om algoritmeledelse her.