Deltagere på Sundhedsgruppens konference

Mundvigene var glade hos de cirka 120 deltagere på Sundhedsgruppens konference, da Helen Eriksen holdt oplæg om Arbejdsglæde.

På drevent vestjysk, nærmere betegnet esbjergensisk, og et kropssprog, der gang på gang understregede hendes pointer, havde hun godt fat i sine tilhørere.

- Et nærværende godmorgen kan holde langt op ad dagen, sagde Helen Eriksen, som er uddannet psykolog og kvinde bag en række bøger om forandringsledelse og trivsel.

Det nærværende godmorgen stødte hun på, da hun talte med en gruppe sundhedspersoner på et stort hospital, som oplevede et stort arbejdspres og mange sygemeldinger blandt kollegerne. Da de blev spurgt, hvad der betød noget for dem i hverdagen, var svaret: Et nærværende godmorgen.

Det kan lyde banalt, men som psykologen forklarede, udløser positive oplevelser som et godmorgen fra en kollega et drys af lykkehormoner og slukker for det center i hjernen, som forstærker negative tanker.

Stil dig selv de kærlige spørgsmål

Men hvordan holder man fast i en positiv tilgang til kollegerne og sig selv? Og hvordan ser man på nye – unge – kolleger, der ikke ser verden på samme måde som en selv.

- Man bør stille sig selv nogle kærlige spørgsmål. Hvorfor er det, at jeg tænker sådan om hende? Kan jeg være sikker på, at det; jeg tror, er det rigtige? sagde Helen Eriksen.

Hendes pointe er, at man skal udfordre sin vanetænkning, hvis man vil bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. For hvis man ikke gør det, kan man være med til at fastholde en negativ kultur, hvor man er lidt på vagt over for hinanden.

Kolleger skaber kulturen sammen

For Helen Eriksen er det afgørende, at kolleger på en arbejdsplads tager et fælles ansvar for at opbygge en god kultur med plads til forskellighed.

- Arbejdspladsens kultur er summen af, hvordan vi tænker, hvordan vi føler, og hvordan vi handler. Vi er hinandens arbejdsmiljø, understregede psykologen.

Hun havde også været en tur omkring naturvidenskaben og for at hente gode argumenter for, at man som kolleger skal dyrke fællesskabet.

- Pingviner er gode til at give gruppekram. Hvis en pingvin fryser, stiller den sig op og giver et signal, der får de andre pingviner at stille sig rundt om den. Når den har fået varmen, får den et kærligt puf og går ud stiller sig i kanten af cirklen, sagde Helen Eriksen.

- Jeg er ret vild med pingviner og har set mange udsendelser om dem på National Geographic, tilføjede hun og udløste varme grin i salen.

Helen Eriksen leverede 3 gode huskeregler til at bevare og udvikle det gode arbejdsmiljø:
- Vær anerkendende over for hinanden og over for sig selv.
- Husk at fortælle de gode historier.
- Fejr de små ting.

- Vi bærer hinandens liv i hænderne, pointerede Helen Eriksen.

Snus og adhd

Udover oplægget med Helen Eriksen bød konferencen på oplæg om kvinder og privatøkonomi, misbrug af snus, Tandsundhed uden grænsers arbejde med børns tandsundhed over hele verden.

Den tidligere radikale politiker Manu Sareen holdt foredrag om at blive diagnostisere med adhd som voksen. Konferencen sluttede af med et oplæg om den træthed, man kan opleve, når ens opgave som sundhedsperson er at drage omsorg for patienter og pårørende.