Sascha Hemmingsen i Bauhaus

Sascha Hemmingsen er 22 år, uddannet salgsassistent og arbejder i Bauhaus i Næstved - og så er hun noget så sjældent, som en tillidsrepræsentant født i dette årtusinde. 

I maj måned i år stillede hun op til kampvalg om posten som tillidsrepræsentant - og blev valgt – to kollegaer meldte sig endda ind i HK for at kunne stemme på hende. 

Det er sjældent, at unge i tyverne stiller op til hvervet som tillidsrepræsentant, men for Sascha Hemmingsen virkede det naturligt. 

-  Jeg har altid haft meget retfærdighedssans. Jeg synes ikke, at nogen skal behandles anderledes end andre, og jeg synes, alle skal have det godt. Både her på arbejdspladsen og alle andre steder. Jeg har heller aldrig haft noget imod at sige min mening – heller ikke til dem højere oppe i hierarkiet end mig selv, siger Sascha Hemmingsen.

Fandt fejl i kontrakt efter TR-uddannelse

På trods af hendes gåpåmod var der alligevel nogle, som på grund af hendes alder, skulle vænne sig til, at hun var blevet tillidsrepræsentant.

- Der var nogle, som mente, at jeg ikke kunne finde ud af at banke i bordet, men det kan jeg godt, siger Sascha Hemmingsen og griner.

Det har de fundet ud af nu, og både kollegaer og ledelse har taget godt imod hende i det nye hverv. Der er nemlig ingen aldersgrænse for at blive tillidsrepræsentant – og man skal ikke vide alting på forhånd. HK tilbyder TR-uddannelser, så nyvalgte kan blive klædt godt på til hvervet.

Sascha Hemmingsen har allerede været afsted på uddannelsen– og det er givet godt ud.

- Jeg har fået en ny kontrakt, fordi søgnehelligdagsreduktionen ikke var i orden i forhold til mit gennemsnitlige timetal. På den måde blev jeg ikke kompenseret tilstrækkeligt for arbejdet på helligdage. Jeg fandt ud af det, da jeg var på TR-uddannelsen, hvor vi gennemgik overenskomsten. Efter at jeg tog det op med ledelsen, blev alles kontrakter gennemgået, og fejlene blev rettet for alle, siger Sascha Hemmingsen.

Her finder du reglerne for reduktion af arbejdstiden på helligdage

Trivsel er vigtigt

Sascha Hemmingsen har i perioder travlt som TR, og i andre perioder er der stille. For hende er det vigtigt, at kollegaerne trives og derfor er der også en åben linje til hende, når hun har fri. 

- De ved alle sammen, at de kan ringe til mig – også selvom jeg er hjemme. Jeg er god til at lægge det til side, når samtalen så er slut. Nogle ting kan boble i længere tid, men jeg kan godt skelne mellem arbejde og fritid, og det tror jeg også er ret vigtigt at kunne, siger Sascha Hemmingsen.

- Hvad har så været det sværeste ved jobbet som tillidsrepræsentant?

- Det er svært, at det ikke er alting, som jeg kan gøre noget ved. Hvis en medarbejder for eksempel ikke trives i en afdeling, så kan jeg ikke flytte dem til en anden afdeling. Jeg kan tage nogle samtaler og give råd. Så er der også balancen i forhold til at hjælpe dem, som ikke er medlemmer herude. Jeg lytter, for jeg er jo også deres kollega, men jeg kan ikke tage deres problemer med til HK, siger Sascha Hemmingsen.

Vil du vide mere om tillidsrepræsentantens rolle? Læs mere her