Mathilde Lindgreen th og Tina Bæhrenz tv fra Nordjyllands Politi - foto Michael Bo Rasmussen - Baghuset

Mathilde Lindgreen (th) og Tina Bæhrenz, Nordjyllands Politi, er begejstrede for at komme på kursus. Det giver et boost i jobbet at lære nyt, oplever de. Foto: Michael Bo Rasmussen, Baghuset

Mathilde Lindgreen tilmeldte sig kursusmodulet ’Borgerservice og Kommunikation’ i samme øjeblik, det blev slået op. Hun er administrativ medarbejder i Central Visitation og er ikke i tvivl om, at efteruddannelse giver rigtig god mening, også selv om man er forholdsvis ny i jobbet.

- Det er lige den viden, som jeg gerne vil have. At få nye kompetencer er helt essentielt for det arbejde, jeg har. Og jeg synes, det er fedt, at det er sammen med kolleger her fra politigården, siger Mathilde Lindgreen, der blev ansat i Nordjyllands Politi i efteråret 2022.

Det betyder da helt vildt meget for ens arbejdsglæde, at arbejdspladsen tilbyder kompetenceudvikling som den, vi har fået her.
- Mathilde Lindgreen, overassistent, Nordjyllands Politi

Hun har fået nye værktøjer i kommunikation, fx i hvordan man håndterer konflikter – for uenighed kan også være positivt og skabe forandring. Kursusmodulet har samtidig givet hende indblik i, hvordan man holder fokus på opgaven og budskabet, selv om man kommunikerer forskelligt. Og hun takkede ja til at få lavet en personprofil for at forstå sin egen kommunikation bedre.

Det giver et meget bedre samarbejde

Tina Bæhrenz, der er administrativ medarbejder i Serviceafdelingen, har deltaget i både ’Myndighedsrollen’ og ’Borgerservice og kommunikation’. Hun har arbejdet hos Nordjyllands Politi i fem år og oplever det som utrolig positivt at komme på kursus og få genopfrisket tingene.

- Det er fedt, at det er specifikt lavet til det administrative personale. Alt det, der blev gennemgået, er brugbart i mit job. Samtidig var det rigtig godt at være sammen med kollegerne fra andre afdelinger og få indblik i, hvad de laver. Det giver et meget bedre samarbejde i hverdagen, fortæller hun.

Det er glimrende at komme på skolebænken igen. Kommer der flere kurser, melder jeg mig til.
- Tina Bæhrenz, kontorfuldmægtig, Nordjyllands Politi

Tina Bæhrenz sidder i en arbejdsfunktion, hvor hun skal have fat på mange kolleger, fordi hun er frontmedarbejder og skal videreekspedere sager. Hun oplever, at nogle opgaver glider nemmere, efter hun har lært flere kolleger bedre at kende. Nu ved hun, hvem hun skal hive fat i, og det er helt naturligt, fordi de også kender hende.

LÆS OGSÅ: HK-ildsjæle har sat skub i uddannelserne